Sverige tappade allt i EM-genrepet

ANNONS
|

Den förre Sävehofspelaren var tongivande när Sverige ställes mot Frankrike i Estrad i Alingsås på onsdagskvällen.

Inte minst fick Jenny Alm en rejäl smakstart och var inblandad i det mesta under matchens första minuter.

Hon gjorde Sveriges två första mål – och orsakade dessutom den straff som Frankrike reducerade på, då hade det inte ens gått tre och en halv minut av matchen.

– Det kändes som att de var lite passiva och trevande i början, det var bara att köra på, säger Jenny Alm till GP.

Inte minst var Sveriges försvarsspel väldigt bra. Konkret, väl organiserat och aggressivt.

– Det känns som vi hittar varandra och våra positioner allt mer, även offensivt tycker jag att vi stundtals fick till det bra, snabbt och effektivt.

ANNONS

Jenny Alm gjorde totalt fem mål i matchen – och hade dessutom tre bollar i träramen.

– Jag får ställa in siktet bättre inför premiärmatchen mot Spanien på söndag, säger hon med ett skratt.

Hon fortsätter:

– Vi kommer inte från att det var en del slarv och missar i matchen också, Speciellt i slutet av matchen då tröttheten och oskärpan kom.

Men i första spelade Sverige bra, till stor glädje för de 1286 i publiken och ledde i paus med 13-9.

Även inledningen i andra spelade Sverige bra – inte minst med tanke på att skadade stjärnorna Bella Gulldén och Nathalie Hagman satt på bänken.

Henrik Signell luftade samtliga spelare och lät de tre målvakterna Johanna Bundsen, Filippa Idéhn och Martina Thörn spela cirka 20 minuter var.

Sverige såg länge ut att ta hem EM-genrepet. Med drygt tio minuter kvar ledde Blågult med 20-19,men sedan kvitterade Frankrike och drog i väg.

– Jag vet inte riktigt vad som händer är, luften går liksom ur oss. Kan vi skärpa till oss och hålla hela vägen så tycker jag att det ser bra ut inför EM-premiären.

Även förbundskaptenen Henrik Signell var totalt sett nöjd .

– Jag fick en hel del bra svar, tycker att de första 45 var riktigt bra. Var har ett aggressivt och bra försvarsspel och spelar som en enhet. Även framåt finns mycket positivt. Hanna Blomstrand spelade mycket bra och kreativt, liksom Jamina Roberts och Jenny Alm. Längst bak imponerade Johanna Bundsen, säger han.

ANNONS
ANNONS