Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Sverige tappade allt i andra halvleken

En strålande första halvlek - sedan föll allt för Sverige mot Tyskland. Dessutom tvingades Nathalie Hagman lämna planen skadad. – Det är en lättare stukning, det ska inte vara så allvarligt, säger förbundskapten Henrik Signell.

Det började strålande för Sverige i returmötet med Tyskland inför EM-premiären om en vecka. Förbundskaptenen Henrik Signell hade sagt att en av de viktigaste punkterna i uppladdningen inför mästerskapet var försvarsspelet. Det såg briljant ut - i en halvlek.

Sävehofmålvakten Johanna Bundsen storspelade i målet och radade upp räddningar och var dessutom en av lagets bästa framspelare med sina vassa utkast.

– Jag tycker om att kasta och vet att våra kanter springer bra. Det är alltid bra med enkla mål. Vi gör mycket bra i den första halvleken både i anfall och i försvar, säger Bundsen.

Kontringarna blev ett viktigt vapen framåt. Kantprofilen Nathalie Hagman stod för tre raka mål, men sedan kom orosmolnet. Efter en kvart hoppade hon av plan på ett ben efter en smäll mot knät och kunde inte spela mer i matchen. Men efteråt kom lugnade besked inför EM.

– Det är en lättare stukning, som inte ska vara allvarlig. Det var mer en säkerhetsåtgärd att hon inte spelade, säger tränaren Henrik Signell.

Trots hennes frånvaro gick Sverige gick pausvila med en ledning på tio mål och allt såg ut att tala för en storseger.

Men om försvarsspelet var fantastiskt i 30 minuter, så var det mer eller mindre ett haveri i den andra halvleken. Inbytta Filippa Idéhn gjorde vad hon kunde i målet, men fick dålig hjälp av försvaret och på sex minuter hade tyskorna hämtat in halva försprånget. Med en storspelade Dinah Eckerle i målet, kunde tyskorna krypa allt närmare. Ida Odén stod för sex mål under matchen, men annars hade svenskorna märkbart svårt att få in bollen.

– Vi har helt klart saker att jobba med, men samtidigt följer vi vår plan. Jag är övertygad om att vi hade kunnat stoppa flödet bakåt och skapat mer framåt om vi tänkt kortsiktigt och bara velat vinna. Men vi vill ha fokus på att testa olika spel och konstellationer, säger Henrik Signell.

Tyskland fick sista ordet och satte kvitteringen med tjugo sekunder kvar och precis som på lördagen slutade matchen oavgjord 28-28.

– Vi har fått tre bra halvlekar i de här matcherna. Det var också bra att vi fick träna på att spela i motgång i den sista halvleken och det var bättre att den kom nu än på EM, sammanfattar Signell.

På onsdag spelar Sverige sista träningsmatchen mot Frankrike innan EM startar nästa söndag.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.