Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
1/4

Sverige starkast i EM-genrepet mot Ungern

Simon Jeppson var stor segerorganisatör när Sverige vann EM-genrepet mot Ungern. – En otroligt viktig seger för oss för att bygga den vinnarkultur som vi vill ha, säger åttamålsskytten.

Oavgjort 29–29 i Jönköping i lördags. Men när Sverige och Ungern möttes för andra gången på tre dagar, i vad som var ett EM-genrep för båda lagen, drog blågult det längsta strået och vann med 31–29 inför 3019 åskådare i Partille arena.

LÄS OCKSÅ: Jesper Nielsen: Målet är EM-guld

Stor segerorganisatör? Simon Jeppsson.

22-åringen inledde strålande i den första halvleken, dunkade in sex mål innan paus och låg bakom flera anfall. Till slut landade den tidigare Lugi-spelaren på åtta baljor framåt och utsågs, inte alls ologiskt, till matchens lirare.

"Tycker att jag utvecklas dag för dag"

– Formen känns jättebra. Jag ska kanske inte säga att jag är i min bästa form i karriären, men jag tycker att jag utvecklas dag för dag och diskuterar mycket med spelare och tränare om detaljer i spelet.

Vänsternian, som sedan i somras spelar i tyska Flensburg, menar att halvåret i storklubben har fått honom att ta stora kliv.

LÄS OCKSÅ: Vasell: Sverige kan gå långt i EM

– Det har gett mig mycket. Även om jag inte har fått spela jättemånga minuter får jag skjuta på Mattias Andersson och stå och skjuta mot Tobias Karlsson på träningarna och stå i försvar mot världens bästa spelare. Det ger mycket att komma in i det som, enligt många, är världens bästa liga.

Och han tror att ett lyckat genrep betyder mycket inför det som komma ska.

– Jag tycker det här är en otroligt viktigt seger för att bygga upp den vinnarkultur som vi vill ha. Vi har haft två matcher på oss nu att bygga upp oss innan det smäller på riktigt. Om vi inte är där en kvart i en match kan det smälla.

LÄS OCKSÅ: Sverige tokhyllar Ungern efter genrepet

Trots succén – ändå självkritisk

Men även om det finns mycket positivt att ta med sig från dubbellandskamperna med Ungern, som har tidigare RIK-legendaren Ljubomir Vranjes som förbundskapten, tycker Jeppsson att det finns en del att slipa på. Både för laget och för egen del.

– Jag behöver bli en bättre försvarsspelare. Stundtals känns det som att man kan ställa in en av Mats (Olsson) platsdockor i stället, haha. Nä, men det finns jättemycket att jobba på. Men jag jobbar varje dag på träningarna och det gäller bara att koppla på den där fighterinstinkten och de där sista procenten, då ska det nog kunna gå vägen.

– Vi saknar lite samarbete mellan målvakt och försvar, men det är sådant vi får nöta, säger Jeppsson.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.