Sverige slog Schweiz - i Partille cup

I Ryssland handlar det om att vinna eller försvinna när Sverige ställs mot Schweiz i åttondelsfinal. I Partille cup gick Sverige segrande ur matchen när svenska HK Silwing Troja slog Schweiziska HSG Nordwest. – Nu vinner Sverige också, säger spelaren Gabriel Snis.

|

På tisdagseftermiddagen spelar Sverige åttondelsfinal mot Schweiz i VM i Ryssland och allt står på spel. Men även på hemmaplan avgjordes en viktig match länderna emellan. Under den första gruppspelsdagen i Partille Cup möttes svenska HK Silwing Troja från Stockholm och Schweiziska laget HSG Nordwest. En svettig match som förhoppningsvis liknar Sveriges match mot Schweiz i fotbolls-VM. Vinnande laget blev nämligen HK Silwing Troja från Stockholm.

– Nu vinner Sverige också, sa Gabriel Snis direkt efter slutsignal.

– Det blir 2-1 till Sverige, säger han.

Stockholmslaget tog tidigt kontroll över matchen och ledde redan efter två minuter. Första målet gjordes av niometersspelaren Gabriel Snis.

Vem gör Sveriges första mål ikväll?

– Det gör Toivonen, säger Gabriel Snis och lagkamraten Samuel Woldu.

Samuel Woldu som stod för flera av Silwing Trojas mål fick även ta lagets första straff som kom tidigt i matchen.

Och om Sverige får straff ikväll?

– Då tror jag Granqvist tar den, säger Samuel Woldu.

"Hoppas svenskarna är snälla"

I halvlek var ställningen 8-3 till Silwing Troja som egentligen aldrig var hotade. Slutresultatet visade 16-10 till Stockholmslaget.

Bästa spelare i schweiziska HSG Nordwest var Aleksander Bagger som var besviken efter förlusten. Åttondelsfinalen hade han inte hunnit tänka så mycket på än.

– Båda lagen kommer spela bra och det kommer vara en väldigt jämn match. Jag tror ändå att Sverige vinner till slut, säger Aleksander Bagger.

Både Silwing Trojka och HSG Nordwest berättar att de ska se den avgörande matchen tillsammans med laget. Den schweiziska truppen ska ta sig till Ullevi för att uppleva matchen på storbildsskärm.

– Vi är två lag från Schweiz som kommer se den tillsammans, dom andra spelar match samtidigt, säger Marco Mesmer, tränare i HSG Nordwest.

Den schweiziska tränaren är något mer hoppfull inför matchen.

– Hoppas svenskarna är snälla mot oss på Ullevi när vi vinner, säger tränaren Marco Mesmer.