Sverige föll mot storfavoriten Norge

Sverige var länge med i kampen om segern. Men till slut orkade svenskorna inte stå emot storfavoriten Norge i handbolls-EM:s mellanrunda.
– Det var synd, vi var riktigt nära, säger förbundskapten Tomas Axnér.

|

Sverige höll jämna steg mot en på förhand tuff motståndare i form av regerande världs- och Europamästaren Norge.

Det svenska uppställda anfallsspelet, som fungerat så där hittills i mästerskapet, var bra mot norskorna och precis som tidigare stod Jessica Ryde för några viktiga räddningar i det svenska målet.

Sävehoffostrade Jamina Roberts fick till ett mål i den första halvleken – men det svenska utropstecknet var lagkamraten Jenny Carlsson. Med sex mål under de första 30 minuterna ställde hon till med oreda i det norska försvaret och var således starkt bidragande till att ställningen var 13–13 i paus.

En klar förbättring jämfört med senaste matchen mot Danmark där svenskorna försatte sig i ett 13–5-underläge efter första halvlek.

Spikade igen

I den andra halvleken skulle Sverige fortsätta hänga med i tempot. Laget hade fortfarande chansen när resultattavlan visade 23–22 till norskorna med åtta minuter kvar.

Men sedan spikade Katrine Lund igen.

– Vi tappar lite tempo. Vi stångar lite och sen tycker jag de straffar oss bra på våra misstag och trycker på sitt omställningsspel, sa Anna Lagerquist i Viaplay.

Sverige började i samma stund få problem när de norska målen trillade in.

Efter en gedigen insats skrevs förlustsiffrorna till 27–25.

– Det var ett bra försök, vi krigar och håller jämna steg med dem hela matchen. Det var synd, vi var riktigt nära, säger Tomas Axnér till TT.

För att hoppet om en EM-semifinal ska leva måste Sverige besegra både Kroatien och Ungern. Samtidigt får Danmark inte vinna mot Norge om inte Slovenien gjort det.