Kristian Zetterlund spelade första halvlek i matchen mot Egypten.
Kristian Zetterlund spelade första halvlek i matchen mot Egypten. Bild: MICHAEL ERICHSEN

Sverige föll i U19-VM – efter bagagekaos

Sverige fick en tuff start på U19-VM i Nordmakedonien. Det blev en inledande förlust mot Egypten – och borttappat bagage.
– Det vart pannkaka när ingenting kom fram. Vi hade inga bollar, inga träningskläder, säger RIK-målvakten Kristian Zetterlund.

ANNONS
|

Under tisdagens inleddes U19-VM i handboll i Nordmakedonien. För det svenska laget blev det en tung inledning av mästerskapet. Första matchen slutade i förlust med 32-29 mot Egypten. Men det började strula för laget redan innan matchen.

På väg ner från Göteborg till Nordmakedonien försvann allt lagets incheckade bagage.

– Först och främst var flyget från Landvetter till Kastrup sent så det blev väldigt tajt där. Så förmodligen hade de inte hunnit flytta över väskorna, säger målvakten Kristian Zetterlund, till vardags i Redbergslid.

Han fortsätter:

– Det vart pannkaka när ingenting kom fram. Vi hade inga bollar, inga träningskläder.

ANNONS

"Självklart ett irritationsmoment"

När det var dags för uppladdning inför första matchen hade laget fortfarande inte hört något om bagaget men tur i oturen var att matchkläderna legat i handbagagen.

– Våra tränare hade förberett oss och sagt att packa ner våra shorts, matchtröja och skor i handbagagen, säger Zetterlund.

Själva matchen slutade sedan alltså i förlust.

– Vi tog en stabil ledning med 4 -5 bollar och då är det som att vi tror att vi är bästa och kan göra vad vi vill. Vi tar idiotlägen och slänger iväg bollar. Vi leder stort i första men sen tappar vi rejält innan paus. Det var lite nerver och så där som låg bakom kanske.

Hur mycket störde det faktum att ni inte fått med er packning?

– Självklart är det ju ett irritationsmoment. Man tänker på det men Dennis (Sandberg, förbundskapten reds. anm.) gjorde det väldigt bra, klev in och sa att nu skiter vi i detta och fokuserar på matchen. Men det är klart det påverkar, det är ju skitsurt när bagaget försvinner.

Sverige får en chans till revansch redan under onsdagen när laget ställs mot Taiwan – då med allt bagage på plats, det kom fram till laget under onsdagsmorgonen.

ANNONS
comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS