Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/4

Svenskornas drag mot kylan i VM

Kylan i arenan i Japan kommenterades av många svenska spelare efter VM-premiärvinsten över Kongo-Kinshasa. I den andra matchen höll kylan i sig och spelarna värmde sig i paus på värmeaggregat.

Sverige har inlett handbolls-VM i Japan med två raka segrar, över Kongo-Kinshasa och Kina. Men allt har inte varit frid och fröjd för det svenska landslaget. Något som bekymmrat är kylan i huvudarenan Park Dome i Kumamoto.

Efter första matchen, i lördags, berättade flera svenska spelare för TT om kylan.

– Jag hade typ torrhosta i halvlek, sa Bella Gulldén.

Jamina Roberts:

– Bollen blir kall och händerna blir kalla. När man väl spelar är det ju okej och sedan blåste det varmluft bakom bänken. Men när man gick från bänken och in på plan var det verkligen skillnad – det var som att gå in i ett kylrum.

Att döma av handbollslandslagets sociala medier var det inte varmare i måndagens match mot Kina (som Sverige vann med 32-19). Där finns nämligen en bild på när Anna Lagerquist, Jamina Roberts, Nathalie Hagman och Emma Lindqvist i halvtid värmer sig på ett värmeaggregat.

Samlades kring värmeaggregat

Efter matchen kommenterade lagkaptenen Carin Strömberg, som kom in för Sverige i den andra halvleken mot Kina och precis som många av de svenska spelarna valde att spela i långa ärmar, i Viasats studio den kylslagna hallen:

– Man sitter på bänken och sen ska man komma i den här kalla arenan, säger hon när hon summerade sin insats i matchen och hur det tog lite tid att komma in i spelet.

Även Nathalie Hagman kommenterade kylan under Kina-matchen:

– Det är en ishockeyhall här. Det är svinkallt, säger hon till Viasat.

LÄS MER: Roberts: "Som att gå in i ett kylrum"

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.