Andreas Palicka, stor matchhjälte i Kiels mål.
Andreas Palicka, stor matchhjälte i Kiels mål.

Svenskar fixade klubbarnas finalplatser

ANNONS
|

Den gamle RIK-målvakten startade inte matchen mot Veszrém utan det var svenskkollegan Johan Sjöstrand som började i Kiels mål. Men efter en halvdan insats av Sjöstrand fick Andreas Palicka chansen.

Det ungerska laget gick in som favorit i, men svensken som hade en räddningsprocent på 45 procent, gjorde att Veszrém fick stora problem i sitt anfallsspel. Samtidigt började Kiel jobba sig in i matchen. Andreas Palicka storspelade och Kiel vann till slut med 29–26.

– Vi började lite svårt och fick inte spelet att fungera samtidigt som vårt försvar spelade extremt bra hela matchen, säger Palicka direkt från Köln där Champions Leagueslutspelet avgörs denna helg.

ANNONS

Kiel vann för en vecka sedan den tyska ligan för andra året i följd. Det med ett relativt ungt, men framför allt oerfaret lag.

- Det är fantastiskt att vi har tagit oss till final med detta nya och oerfarna laget. Jag tycker vi har gjort oss förtjänt av detta för vi har spelat riktigt bra handboll de senaste veckorna, säger svensken som tillhört Kiel sedan 2008.

Flensburg, som tränas av Ljubomir Vranjes, slog ut Barcelona efter både förlängning och straffar. Tyskarna gjorde 30–30 i matchens absolut sista ordinarie sekund, efter att ha hämtat upp ett sexmålsunderläge. Därefter väntade förlängning i två gånger fem minuter. Inte heller efter den gick det att skilja lagen åt, 36- 36, och straffar fick tillämpas.

Även i den här matchen blev det ett avgörande med blågul stämpel. Mattias Andersson i målet räddade en straff, svensken Jim Gottfridsson satte sin och Flensburgs sista och avgörande straff sköt den före detta Önneredsspelaren Hampus Wanne kallt i mål.

Hampus Wanne som gick från Aranäs till Önnered för att varav ned och som 2012 fickträna lite med Flensburg och sedan blev värvad av Ljubomir Vranjes som ett extraalternativ på vänsterkanten.

Nu var det han som fick gå fram och ta den femte och avgörande straffen för Flensburg. Mål och saken var klar. Wanne flippade in bollen - och kunde sedan vända sig om och ta emot de framrusande lagkamraternas jubel.

ANNONS

Redan i dag spelas den heltyska finalen i tyska Köln.

- Att spela Champions League är det största man kan uppleva som handbollsspelare. Det spelar ingen roll vilket lag man möter. Det är bara att förbereda sig på motståndet. Nu ska vi ge järnet och vinna, säger Andreas Palicka.

GP har försökt att nå Hampus Wanne.

ANNONS