Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
1/2

Svenska EM-stjärnorna gick på krogen – tvingades be om ursäkt inför laget

Fyra tongivande spelare i det svenska EM-laget gick på krogen mitt under EM – och tvingades be hela laget och landslagsledningen om ursäkt, det rapporterade Sportbladet.
En stund senare gick Andreas Nilsson, Kim Ekdahl Du Rietz, Lukas Nilsson och lagkapten Jim Gottfridsson ut på förbundets hemsida och bad om ursäkt.

Under onsdagen gick fyra spelare från det svenska EM-laget i handboll ut på en krog i Malmö och beställde öl och vin utan tillåtelse från landslagsledningen, det skriver Sportbladet.

Enligt tidningen "uppträdde de inte onyktert" och gick hem vid midnatt, när krogen stängde.

Efter det inträffade ska förbundskapten Kristjan Andrésson ha tagit upp händelsen vid torsdagens lagmöte och de fyra spelarna ska ha fått be laget och landslagsledningen om ursäkt.

Senare under under torsdagskvällen bekräftas händelsen av landslaget och Andreas Nilsson, Kim Ekdahl Du Rietz och Lukas Nilsson och lagkapten Jim Gottfridsson ber om ursäkt via förbundets hemsida.

– Vi har brustit i omdömet och tar fullt ansvar för det vi har gjort. Vi har bett om ursäkt till samtliga i laget och ber också om ursäkt till våra supportrar och alla som jobbar för att göra den här EM-turneringen till en höjdpunkt, säger Gottfridsson på hemsidan.

Förbundet skriver att spelarna "drack en till två enheter med alkohol vardera efter att ha ätit middag i Malmö" och att spelarna "väljer att träda fram för att hindra spekulationer runt incidenten".

Kristján Andrésson säger på hemsidan:

– Jag känner en besvikelse över det som har hänt, men spelarna har stått upp rakryggat för hela truppen, bett om ursäkt och förklarat att det inte kommer att hända igen. Direkt efter att vi fick vetskap om händelsen har vi agerat med såväl individuella som gruppsamtal och har därmed stängt händelsen och fokuserar fullt ut på kommande matcher i Malmö.

Reglerna ska ses över

Sportbladet skriver att Svenska handbollsförbundet kopplats in för att se över om tydligare regler behövs kring vad spelarna får och inte får göra på landslagsamlingarna – något som förbundets generalsekreterare Robert Wedberg bekräftar via hemsidan:

– Som landslagsspelare representerar man inte bara sig själv utan också Sverige och Svenska Handbollförbundet. I det finns ett ansvar att hantera situationer med gott omdöme och att vara föredömen både på och utanför planen. Efter mästerskapet får vi titta över om vi behöver förtydliga vad som förväntas av spelare och ledare som representerar landslaget.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.