Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Ola Lindgren.

Svensk finalförlust mot Spanien

Bara ett måls förlust mot världmästarna. Då är den svenske förbundskaptenen nöjd. – Det har varit roligt att jobba med de unga, säger Ola Lindgren om helgens träningsturnering.

Sverige förlorade finalen mot Spanien i fyrnationsturneringen i handboll i Schweiz. Spanjorerna vann med 25–24 efter att Sverige haft ledningen med 12–9 i paus. Svenskarna inledde matchen svagt men hittade spelet i mitten av den första halvleken. Ett varierat anfallsspel gjorde att alla svenska utespelare utom tre gjorde mål.

Efter paus missade Sverige en straff och direkt på det gjorde spanjorerna tre raka mål. Ett nytt svenskt ryck betydde 15–12 men efter det jobbade sig världsmästarnationen Spanien in i matchen igen och såg ut att ha koll på läget. Då spurtade Sverige och var uppe i 23–24 innan ett storväxt Spanien avgjorde på en straff i sitt sista anfall. Sveriges sista mål kom på straff med tre sekunder kvar.

– Vi hade problem anfallsmässigt i mitten på andra halvlek, det avgjorde, säger förbundskaptenen Ola Lindgren på telefon från Lausanne.

Det svenska landslaget saknade stjärnor som Magnus Jernemyr, Jonas Larholm och Jonas Källman. Men Lindgren lägger inga större tankar på dem utan koncentrerar sig hellre på de som faktiskt var med.

– Jag har sett många bra prestationer under helgen.

Har du sett någon som kommit närmare en plats i laget som ska VM-kvala mot Rumänien?

– Det är en bit fram dit. Men det har varit positiva tecken, säger Lindgren.

Sverige möter Rumänien i ett dubbelmöte den första halvan av juni och spelar där om en plats i Qatar där VM går i januari 2015. Då blir det tävling på riktigt, något som det kanske inte var hela vägen ens i finalen mot Spanien på söndagen.

– Det är ju en träningsturnering, det ska man veta. Men Spanien blev glada för att vinna och vi hade gärna gjort det, säger Ola Lindgren.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.