Svagt Alingsås föll i toppmötet mot Skövde

Alingsås hade chansen att återta serieledningen – det slutade i storförlust mot IFK Skövde.
– Jag vet inte vad jag ska säga, det är bara så jävla tråkigt att se oss springa runt och inte göra något alls, säger Axel Franzén.

ANNONS
|

När Malmö i måndags besegrade Guif med 31–25 tog skåningarna över serieledningen från Alingsås HK. På onsdagskvällen hade Mikael Franzéns manskap chansen att återta förstaplatsen i tabellen.

Men fjolårets finalist misslyckades med uppdraget.

Hemma mot IFK Skövde i Estrad blev det förlust med 19–26, det här efter att hemmalaget inte kommit upp i någon vidare nivå efter paus.

– Jävligt surt. Det är fruktansvärt att förlora en sådan här match på hemmaplan. Vi faller ihop som lag, säger en besviken Axel Franzén till C More efter slutsignalen.

Han fortsätter:

– Vi visar ingen kämpaglöd, det känns inte som att vi vill. Jag vet inte vad jag ska säga. Det är bara så jävla tråkigt att se oss springa runt och inte göra något.

ANNONS

"Får gå hem och fundera"

Den första halvleken var jämn, och lagen skiftades om att ha hand om initiativet i matchen. Det var 11–12 halvvägs.

Men i andra halvlek var det tabellfyran Skövde som var klart bäst.

Gästerna ryckte tidigt till sig en 16–12-ledning. Ett övertag de aldrig var nära att tappa. Alingsås kunde inte svara och förlorade för andra gången i rad mot IFK Skövde på hemmaplan.

Därmed är Alingsås kvar på andraplats i tabellen, en poäng bakom Malmö med fem omgångar kvar.

Nu hoppas Axel Franzén på en rejäl uppryckning.

– Alla får gå hem enskilt och fundera på vad vi gjorde för fel. Sedan får vi komma hit med en jävla revanschlust i morgon.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS