Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

1/2

Den här artikeln ingår för dig som är kund.

Supportrarna vill färga om Malmö

Säsongens viktigaste match närmar sig för handbollens finallag. Samtidigt som lagen förbereder sig för att ta hem titeln som svenska mästare bussas supportrar till Malmö för att stötta lagen. Och vinna läktarmatchen. – Det kan ju inte vara ljusblått i Malmö varje dag, säger Nikolas Larsson, klubbchef i IFK Kristianstad.

På lördag intar handbollen Malmö när SM-finalerna kommer till stan för femte gången. Finaldagen börjar med damernas match där Sävehof jagar sitt nionde raka guld i matchen mot finaldebutanten H65 Höör. Sävehof har under säsongen varit det publikstarkaste laget i SHE och får i lördagens final stöd av tre bussar med supportrar från Partille. Supporterklubben Kamikazes kommer också stötta laget på plats.

Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

 

– Det blir en supporterbuss för Kamikazes och två bussar för övriga, säger Denny Bågenholm på Sävehofs kansli.

 

H65 Höör har inte haft samma publikstöd som Sävehof under säsongen och landar långt ner i publikligan. Även de arrangerar bussresa men räknar med att de flesta supportrarna tar sig till Malmö själva.

 

– Det har inte varit så stort tryck på bussarna så eventuellt blir det bara en buss, men vi har supportrar som tar sig dit på annat sätt, säger David Karlsson på H65 Höörs kansli.

 

I herrfinalen möts två av Handbollsligans starkaste publiklag. Kristianstad vann årets publikliga och med supporterföreningen Södra kurvan färgar de Kristianstad arena orange vid lagets hemmamatcher. Nu är målet att byta färg på Malmö på lördag.

 

– Det kommer vara orange över Malmö. Det kan ju inte vara ljusblått där varje dag, säger Nikolas Larsson.

 

Klubben kommer skicka knappt 20 bussar till Malmö. Men det lär komma fler IK Kristianstad-supportrar än så.

 

– Det är ju inte jättelångt att köra så en del kommer ta sig dit på annat sätt. Vi räknar med att vi är 5000-6000 i arenan, säger Nikolas Larsson.

 

Även motståndarna Alingsås har haft mycket publik på sina matcher och slutade på fjärde plats i publikligan. På lördag vill de tillsammans med supporterklubben Blåljus ge Kristianstad en match på läktaren.

 

– Vi kommer skicka ner tio bussar men många har sagt att de åker själva så vi räknar med omkring 2000 supportrar på plats i Malmö, säger Lena Lindqvist, biljettansvarig i Alingsås HK.

 

Det är upplagt för handbollsfest i Malmö när fyra lag bussar supportrar till finalerna, men trots det har alla biljetter ännu inte gått åt. På torsdagseftermiddagen fanns omkring 1500 biljetter kvar och arrangörerna tror på omkring 10 000 besökare i arenan.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.