Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Supervändning av Alingsås - kopplade järngrepp mot Guif

Alingsås hade aldrig förlorat mot Guif på hemmaplan. Och efter onsdagens match står det klart att Eskilstunalaget får vänta ett tag till på första segern.

Alingsås kopplade ett järngrepp om kvartsfinalsegern mot Guif när man vann inför sina fanatiska supportrar hemma i Estrad. Men det började inget vidare för AHK.
Guifförsvaret inledde nämligen urstarkt och Alingsås hade uppenbara problem med att få till något ordnat spel. 
– Vi gjorde en bedrövlig första halvlek. Vi använde inte vår fysik och vi stod bara och tittade, suckar Alingsåstränaren Mikael Franzén.
Med sex minuter spelade ledde bortalaget med 5-2 och tränare Franzén valde att dra fram time-outkortet. Det hade föga effekt. Guif fortsatte att spela aggressivt och Mikael Aggefors i Alingsåsmålet fick se ytterligare två skott passera honom utan att Alingås gjort något mål.
Ett par minuter senare var det dags för ny time-out från Alingsåslägret och så småningom ett målvaktsskifte när Rickard Frisk blev inbytt. Han hade dock ingen större lycka i att få upp räddningsprocenten och han fick heller ingen hjälp av sitt försvar. I halvtid ledde Guif med 18-14 trots att de 1892 i publiken gjort allt för att hjälpa fram sitt lag.
Men I andra halvlek skulle vändningen komma. De blåvita spelarna fick helt plötsligt grepp om försöken till upprullningar av Guifarna. 
– Vi hade lite problem på högersidan som vi kunde rätta till, försvarsspelet blev bättre och plötsligt fick Aggefors göra några räddningar och vi fick några kontringar som vi kunde göra mål på. Vi är bra i omställningsspelet, säger Franzén.
Mål för mål närmade sig AHK och Eskilstunalaget var i gungning. Tio minuter in i halvleken var Alingsås ikapp och ett par minuter senare var man i ledning för första gången i matchen. En ledning som man aldrig släppte. Matchen slutade 33-26 till hemmalaget.
Jesper Konradsson stod för flera fina genombrott och var tillsammans med Felix Claar bäste målskytt med sina sju mål. Johan Nilsson var tveksam till matchstart efter att ha skadat tummen i förra matchen. Han kunde dock spela, om än på sprutor, och var nyttig i spelet, fram tills att han fick rött kort en bit in i andra halvleken.
Nu väntar fem dagars vila för Nilsson och de andra innan det åter är dags för match i Eskilstuna. 
– Vi får analysera vad som gick snett i den första halvleken och se till att det inte händer igen. Vi ska ha inställningen att vinna däruppe. Än har vi inte vunnit något, det står bara 2-1 i matcher, säger Franzén.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.