Superskräll av Önnered – kryssade i Malmö

Nykomlingen mot SM-finalisten. Då slog Önnered till med en praktskräll och klarade kryss i Malmö.

ANNONS
|

Nederlag mot bottenkonkurrenterna AIK och Karlskrona de två senaste omgångarna. Mot SM-finalisten Malmö steppade nykomlingen Önnered upp och tog en skrällpoäng.

När 60 minuter handboll var avklarat var det 26–26 på resultattavlan och göteborgarna kunde jubla över en inspelad poäng.

Och det var stor dramatik ända in i det sista.

Med 43 sekunder kvar av matchen prickade Robert Månsson in 26–25 för hemmalaget. Önnered skulle dock få en sista chans att utjämna – och gästerna tog den.

LÄS OCKSÅ: Här är Göteborgs 25 största handbollslöften

Hämtade upp starkt

Rasmus Just fick möjligheten med ett par sekunder kvar, men hindrades osjysst av hemmaförsvaret – och tilldelades straff.

ANNONS

Anton Schultze klev fram med två sekunder kvar och var säker.

Och Önnered höll faktiskt jämna steg med tabelltvåan matchen igenom. Malmö inledde skakigt och det var bortaledning 11–9 en bit in i första halvlek, något som vändes till hemmaledning 14–12 i paus.

I inledningen av andra tryckte Malmö på hårt, men Önnered vägrade ge vika och med knappa kvarten kvar dundrade Marcus Norrbrink in 20–20.

Under slutminuterna skiftades lagen om att ha hand om ledningen – innan det till slut blev delad poäng.

Krysset innebär att Önnered har tre poäng upp till säker mark i tabellen.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS