Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
Gzim Salihi. Bild: MICHAEL ERICHSEN

Succéspelaren förlänger med Sävehof

Han har blivit uttagen i "Omgångens lag" i Champions Legaue och han leder IK Sävehofs interna skytteliga den här säsongen.
Nu kan GP berätta att Gzim Salihi förlänger med klubben.
– Jag hade några alternativ, men att jag utvecklats så mycket senaste tiden i Sävehof vägde väldigt tungt, säger 22-åringen.

Gzim Salihi kom till Sävehofs ungdomsled för fem år sedan. Sedan dess har den vänsterhänte 22-åringen som mäter 197 centimeter blommat ut till en av a-lagets nyckelspelare.

Han tog en stor roll i SM-finalen mot Alingsås förra säsongen där det blev SM-guld för Sävehof och den här säsongen har inte börjat mycket sämre.

Salihi leder lagets interna skytteliga och ligger sexa i samma statistik när hela handbollsligan räknas in med sina 68 mål. Även i Champions League har vänstersläggan levererat och dels gjort 38 mål på nio matcher, men också blivit uttagen i "Omgångens lag".

Framfarten har gjort andra klubbar intresserade, men Gzim Salihi har gjort sitt val. Han stannar i IK Sävehof i minst en säsong till.

– Jag hade några alternativ, men att jag utvecklats så mycket senaste tiden i Sävehof vägde väldigt tungt i mitt beslut att stanna kvar. Den nya organisationen med Michael Apelgren känns väldigt spännande och kommer förhoppningsvis vara jättebra för mig, säger Gzim Salihi.

Det var också Salihis klubbhjärta som till stor del talade till honom när han valde att krita på ett nytt kontrakt.

– IK Sävehof har vart väldigt proffsiga och ställt upp för mig så nu vill jag bara gå ut på banan och göra mitt bästa för klubben i mitt hjärta, säger Gzim Salihi.

Klubbens sportchef, Emil Berggren, om förlängningen:

– Gzims utveckling hos oss har vart fantastisk och har vart oerhört viktig och kommer givetvis vara det nästa år också.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.