Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
1/5

Succéförvärvet storspelade i Heids derby-skräll

Heid skrällde rejält i hemmapremiären och besegrade självaste Sävehof. För nyförvärvet Towe Andersson, 22, blev det en riktig kalasstart. - Det här laget har en fantastisk moral, säger hon efter vinst med 28-25.

Mittnian vräkte in mål för allsvenska Spårvägen förra säsongen och visade direkt hur viktigt hon kommer att bli för Heid.
Sex mål i första matchen, bäst i laget.

– Fantastiskt att få inleda så här. Jag har förstått att matcherna mot Sävehof är speciella och att besegra klubben i första hemmamatchen är riktigt häftigt, säger Towe Andersson.

Med sin styrka och kraft sitt visade hon vägen till den prestigefyllda segern. Sista spiken i Sävehofs kista slog hon in genom att göra 28-25 med 23 sekunder kvar av matchen.

– En härlig känsla, inte minst var det häftigt att spela inför en så stor publik, man kände verkligen av hemmastödet, säger hon.

Towe Anderson tycker att hon tagits mot väl i Heid från första stund.

– Det är en familjär känsla här, en stark sammanhållning som jag tror avspeglas på plan. Det är en jäkla kämpaglöd i laget, alla jobbar stenhårt, säger hon och fortsätter:

– Vi hade en del missar och tekniska fel, vilket inte är så konstigt i första matchen, men moralen och stridsviljan var det inget fel på. Förlorar Heid så är det knappast på brister i kamp och moral, säger hon.

Som mittnia fick hon en del stryk i matchen.

– Jag gillar när det smäller, man får ge och ta, säger hon.

"Vi bygger nytt" 

I Sävehof var det förstås deppigt – senast klubben föll mot Heid var för två år sedan.

– Vi bygger nytt och har en hel del att jobba med. I laget finns bara två startspelare kvar sedan i våras och det kräver fortsatt hårt jobb innan alla bitar faller på plats, säger tränare Henrik Signell och fortsätter:

– Vi sjönk tillbaka för mycket och fick inte till det tillräckligt framåt. Samtidigt gjorde Heid det bra och krigade hela matchen, säger Signell.

Derbypubliken i Heidhallen fick dock se en jämn och intensiv match i högt tempo. Heid försvarade sig bra i inledningen av hemmapremiären – inte minst storspelade målvakten Josefin Wickström som gjorde ett flertal kvalificerade räddningar i matchen.

Heids Ronja Vesterlund, som värvades från Skuru, imponerade i  Heid, en krigaryp som är stark åt båda hållen.
I Sävehof var Ida och Odén och Emma Fernis tryggheten i Partillelagets spel, de turades dessutom om att slå in straffar för sitt lag.

Spelet var jämnt hela den första  halvleken  men i slutet slarvade Heid en del i försvarsspelet och Sävehof med Johanna ”Foppa” Forsberg i spetsen (spelade i Heid förra säsongen) gjorde ett ryck och gick till ledning i paus med 17-14.   
Den andra halvleken blev en kamp från första till sista stund där Heid ryckte åt sig ett övertag i slutet. 

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.