Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/4

Succédebut för Sävehofs målvakt

Christina Elm är det stora affischnamnet av Sävehofs målvaktsvärvningar på förhand – men i premiären var det Wilma Andersson som glänste mest. – Det gick verkligen över förväntan, jag trodde inte ens jag skulle få spela, säger 19-åringen som inför säsongen anslöt från Skara HF.

Wilma Andersson är kanske framför allt tänkt som en värvning som ska leverera för Sävehof på lång sikt. Men när det var dags för SHE-premiär på torsdagskvällen visade den 19-åringe målvaktstalangen, som inför den här säsongen anslöt från Skara HF, att hon blir att räkna med direkt. 

LÄS OCKSÅ: Sävehof överlägset - när premiänerverna släppte

Danskan Christina Elm, som har värvats in som ersättare till flyktande stjärnmålvakten Johanna Bundsen, fick inte riktigt spelet att stämma och en bit in i matchen valde tränare Henrik Signell att byta burväktare. In kom Andersson och levererade direkt. Med flera vassa räddningar, snabba uppspel och dessutom ett mål var hon en av förgrundsfigurerna när Eslöv besegrades med 34-20 i premiären. 

– Det kändes bättre än förväntat. Jag trodde inte ens att jag skulle få spela, så allt det här var verkligen en bonus, säger hon efter slutsignalen. 

"Då är det inte svårt att rädda bollar" 

Andersson skaffade sig tidigt ett övertag på motståndarnas skyttar och slutade på en räddningsprocent på 55 och elva räddningar. Men själv valde hon att framhäva det kollektiva arbetet i defensiven. 

– Jag hade ett jättebra försvarsspel framför mig, då är det inte så svårt att rädda bollar.

Och även om hon är nöjd med sin tävlingsdebut är hon ödmjuk inför framtiden. 

– Vi är tre bra målvakter, så konkurrenssituationen är stentuff. Men det är jättekul att få spela, jag får se till att ta varje chans jag får och i dag gick det jättebra. Samtidigt vet jag att även om det känns bra nu så handlar det om långsam utveckling på sikt, det är det viktigaste för min del. Så det är ingen fara om jag inte får speltid nu direkt. 

Hur har första tiden i Sävehof varit?

– Laget är helt fantastiskt och jag har blivit jättebra omhändertagen och trivs kanon i Partille. 

Ni är många nya spelare, vad betyder en seger direkt i premiären?

– Vi har inte riktigt vetat var vi står jämfört med de andra lagen så det är hur skönt som helst att få börja så här. 

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.