Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Bild: FREDRIK VARFJELL

Den här artikeln ingår för dig som är kund.

Succé för Arnesson – prisad i Tyskland

Linus Arnessons första år i Tyskland har varit en braksuccé. Efter att hans Bergischer HC säkrat avancemang till Bundesliga har nu RIK-spelaren också utsetts till den tyska andraligans mest värdefulla spelare.

Tio år i Redbergslid fick räcka. Inför säsongen 2017/2018 valde Linus Arnesson att lämna RIK för att i stället testa lyckan i Tyskland och Bergischer HC i den tyska andraligan.

Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

Där har 28-åringen haft ett minst sagt lyckomsamt år.

Under sin debutsäsong som utlandsproffs har Arnesson, som också var med i den svenska landslagstrupp som vann EM-silver, fått vara med om att säkra avancemang till Bundesliga. Till det blev han nyligen också utsedd till andraligans mest värdefulla spelare, framröstad av tränare och managers.

Appelgren också prisad

Med sina 133 gjorda mål såhär långt har Arnesson varit klubbens näst bästa målskytt den här säsongen. Utöver det har niometersspelaren också levererat 100 assist, med vilket han är främst i hela ligan.

En annan västsvensk handbollsspelare som kan glädja sig åt en individuell utmärkelse är Mikael Appelgren. Burväktaren från Uddevalla har också han haft en strålande säsong. Och även om 28-åringen och hans Rhein-Neckar Löwen inte nådde hela vägen fram till ligaguldet, utan fick nöja sig med en andraplats, fick målvakten mottaga priset som "Årets målvakt" i Bundesliga. En titel han tar över från danske Niklas Landin.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.