Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

Bild: MICHAEL ERICHSEN

Den här artikeln ingår för dig som är kund.

"Stort och viktigt steg för handbollen"

Klubbarna i handbollens högstaligor på både herr- och damsidan ska teckna kollektivavtal med sina spelare – det har Elitföreningarna i handboll beslutat.

Det var under onsdagsförmiddagen som nyheten att klubbarna i Handbollsligan och SHE ska teckna kollektivavtal presenterades.

Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

Beslutet fattades under helgen av Elitföreningarna i handboll.

Avtalet kommer reglera anställningsvillkoren för handbollsspelare, och är framförhandlat mellan Unionen, Arbetsgivaralliansen och representanter från SHE och Handbollsligan.

– Jag är glad att föreningarna efter en lång process fattat detta beslut. Som jag ser det är helgens beslut ett steg på vägen mot en mer professionell handbollsverksamhet. Dessutom är jag stolt över att avtalet gäller både herr- och damelitföreningarna, säger Olle Hagström, avgående ordförande i Svensk Elithandboll herr, i ett pressmeddelande.

– Det är stort och viktigt steg som handbollen tar. Kollektivavtalet innebär tydligare och bättre förutsättningar såväl för föreningarna som för spelarna, säger Håkan Lagerquist, ny ordförande i Svensk Elithandboll dam.

Det nya avtalet träder i kraft den 1 maj 2019.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.