Per Sandström bommade igen i Sävehof-målet. Arkivbild: Bildbyrån

Storseger när Sandström bommade igen

Stärkt av bra resultat de senaste matcherna kom Sävehofs herrar till Skövde. När Per Sandström storspelade i Sävehof-målet fick man ytterligare ett resultat att glädjas över. – I andra halvlek drar vi ifrån och får totalt stopp på dem, säger målvakten efter seger med 33-22.

|

Sävehofs herrar har haft en knackig start på säsongen men efter två segrar och en oavgjord på de tre senaste matcherna kom man med ett stärkt självförtroende till Skövde. Väl där visade man varför man tippats som ett topplag inför säsongen. Med en storspelande Per Sandström i mål var det trots en jämn inledning av matchen inget snack om saken.

– Vi spelar bra försvarsspel hela matchen och det är det som gör at vi lyckas hålla dem på få mål, säger Per Sandström som landade på 55 i räddningsprocent.

"Får totalt stopp på dem"

Till en början såg det ut att bli en jämn match men i halvtid hade Sävehof dragit ifrån till 9-14. När slutsignalen ljöd hade Sävehof besegrat IFK Skövde med elva mål.

– Vi får långsamt utdelning i vårt försvarsspel och lyckas sätta dit några bollar. I andra halvlek drar vi ifrån när vi får totalt stopp på dem och då blir det ganska stora siffror, säger Sävehof-målvakten.

Framåt glänste Viktor Ottosson som satte åtta av Sävehofs 33 mål.

I och med segern klättrade Sävehof från sjundeplatsen upp till femte plats i tabellen.