Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Wilma Kroon  Bild: MICHAEL ERICHSEN
Wilma Kroon Bild: MICHAEL ERICHSEN

Storseger i Partille Cup för Sävehofs guldhjältar

I maj vann några av dem SM-guld med Sävehof. Nu vill Sävehofs U21-damer vinna Partille Cup.
Under första speldagen bjöd man på en osannolik storseger när man slog indiska India HCC med hela 46-2.
– Det var inte alls många uppställda anfall, säger Wilma Kroon Andersson.

För en dryg månad sedan fick hon titulera sig svensk mästare med Sävehof. Nu jagar Wilma Kroon Andersson nya guld – den här gången i Partille Cup. Och motståndet ser minst sagt annorlunda ut. Under den första speldagen ställdes Sävehof mot India HCC.

– De hade väl inte spelat så jättemycket handboll. Det var mest att stå i försvar och vänta på att de skulle skjuta, sen kontrade vi. Det var inte alls många uppställda anfall.

Slutresultat skrevs till 46-2.

Speltiden i Partille Cup är 2x15, vilket innebär att man gjorde ungefär 1,5 mål i minuten. För målvakten Wilma Kroon Andersson blev det en lugn tillställning.

– Jag stod första halvlek, sen bytte vi. Och jag släppte faktiskt inte in något under mina femton minuter, jag nollade, haha! Det var väldigt längesen man släppte in så få mål, det var väl när man var liten i så fall.

"Hade bokat semester till Grekland – missade finalen"

Sävehof ställer upp med ett starkt lag i G21-klassen. Fem av spelarna som deltar tränar vanligtvis med seniorlaget som vann SM-guld i maj, då man vann finalserien mot Skuru med 3-0 i matcher.

Ebba Hansen, Nora Lundell, Elin Karlsson, Nina Dano och Wilma Kroon Andersson kämpar nu för att vinna ett Partille Cup-guld. Nivåskillnaden är påtaglig för Kroon Andersson.

– I vanliga fall har spelarna 3, 4, 5 olika ställen att skjuta på. Nu har man mer tid på sig, man kan gå lite tidigare och läsa var skottet ska komma. Sen är skotthastigheten inte alls densamma, men det beror också på att vi spelar utomhus nu. Det är absolut stor skillnad.

Nu hoppas målvakten att det kan bli ännu en guldmedalj för året. Senast hon hade chansen att vinna Partille Cup missade hon snöpligt finalmatchen.

– Det hade varit jätteroligt vinna nu. Jag är ju från Skara och har inte spelat Partille så många gånger. Det närmaste jag kommer ett guld där är för två år sedan. Då var jag med, men hade bokat in en semester till Grekland, så jag missade finalen. Då vann vi guld, säger Wilma Kroon Andersson.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.