Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Med Elin Hallagård, Towe Andersson och Jessica Ehrnbring är det stjärntätt i Heids trupp – ändå har den storsatsande Frölunda-klubben tre omgångar från slutet inte säkrat slutspel än.  Bild: Bildbyrån
Med Elin Hallagård, Towe Andersson och Jessica Ehrnbring är det stjärntätt i Heids trupp – ändå har den storsatsande Frölunda-klubben tre omgångar från slutet inte säkrat slutspel än. Bild: Bildbyrån

Storsatsade inför säsongen – riskerar att missa slutspel

En måstematch väntar på lördagen för Frölunda-klubben BK Heid.
Med tre omgångar kvar av SHE, Svensk Handbollselit, är laget endast två placeringar och två poäng ifrån att missa slutspelet.
– Det hade varit för jävla tråkigt, säger lagkaptenen Jessica Ehrnbring.

Tre omgångar återstår av grundserien i Svensk Handbollselit, damernas högstaliga i handbollen.

Inför säsongen värvade BK Heid tungt och profilerat och inledde säsongen starkt, men under hösten och vintern har det gått sämre och inför lördagens möte med VästeråsIrsta HF är laget endast två poäng ifrån att missa slutspelet.

– Jätteviktig match. Vinner vi ser det bra ut inför slutspelet. Man vill inte att det ska hänga på den sista matchen, säger lagkaptenen Jessica Ehrnbring.

Mittnian Ehrnbring är ett av årets nyförvärv och en av de mest rutinerade spelarna i laget. Hon vill att laget fortsätter som vanligt inför de måstematcherna som kommer.

– Jag tror att lugn och trygghet är vad som krävs. Vi ska inte prova en massa nytt utan hålla oss till det är bra på, vårt försvarsspel bland annat.

Efter matchen mot VästeråsIrsta HF väntar en bortaresa till topplaget IK Sävehof och en sista omgång mot Skövde HF som i nuläget befinner sig utanför slutspelet. För Heid gäller det att laget och nyförvärven kan prestera på en hög nivå under press.

– Just nu känns det jättebra. Det tar ett tag innan man spelar in sig men det blir bättre för varje match, säger Ehrnbring.

Lagkaptenen anser att lagets formkurva pekar åt rått håll inför avgörandet.

– Vi har i stort sett spelat väldigt bra sedan uppehållet. Några enstaka dippar, men ingen är felfri. Det har mest varit bra insatser.

Vad hade det inneburit att missa slutspelet?

– Det hade varit för jävla tråkigt. Det är min sista säsong så personligen hade det varit jättetråkigt.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.