Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/3

Stor ilska efter bilderna på Gheorghe Tadici

Bilder på hur den rumänske tränaren Gheorghe Tadici slungar en av sina spelare mot bänken har blivit uppmärksammad.
Flera svenska handbollsprofiler rasar.
– Han är en psykopat, säger Rumäniens förre förbundskapten Tomas Ryde till Sportbladet.

Det är ett klipp som Sportbladet tagit del av som har fått flera svenska handbollsprofiler att se rött. I klippet, som är från rumänska TVR, ser man hur den 69-årige handbollstränaren Gheorghe Tadici tar tag i en av sina spelare och skäller ut henne innan han slungar henne mot avbytarbänken.

Tidigare landslagsspelaren Sabina Jacobsen spelar till vardags i den rumänska ligan, dock inte i Tadicis lag, och är inte förvånad över bilderna som nu sprids.

– Det har pågått i många år och han har behandlat sina spelare så här i många år också. Det är inte första gången det här händer och han får tyvärr fortsätta, förbundet gör tyvärr inget åt situationen, han har fortfarande mycket makt i förbundet och kan påverka domare och sådant också, säger hon till Sportbladet.

Sabina Jacobsen är inte förvånad över bilderna som sprids på Gheorghe Tadici. Bild: LUDVIG THUNMAN
Sabina Jacobsen är inte förvånad över bilderna som sprids på Gheorghe Tadici. Bild: LUDVIG THUNMAN

Gheorghe Tadici ska även precis återvänt från en fyra matchers avstängning, på grund av psykiskt och verbalt våld, som till en början skulle varit åtta.

– Det snackas mycket, jag tror inte det är inte någon utländsk spelare som skulle gå till det laget, definitivt inte. Det är nästan bara rumänska spelare som är där. Jag kan inte förstå hur man vill spela under honom, säger Jacobsen.

Tidigare förbundskaptenen: ”Han är en psykopat”

Enligt Sportbladet är Gheorghe Tadici en potentat inom den rumänska handbollen. Han har tidigare varit förbundskapten och hans lags hemmaarena i Zalău är uppkallad efter honom.

Rumäniens tidigare svenska förbundskapten Tomas Ryde håller inte tillbaka när han pratar om Tadici.

– Han är en psykopat som har lyckats få med sig en del människor för att fortsätta att utföra sin gärning som bara gagnar honom själv. Han misshandlar spelare, han kränker sin sportsliga omgivning. Kort och gott förstör han rumänsk tjej- och damhandbollsframtid genom sina korrupta handlingar som till exempel läggmatcher och genom att muta domare, säger han.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.