Stor glädje när Sävehof tog SM-guld

Sävehof är svenska mästare för åttonde gången i rad. En defilering i finalen mot Skuru säkrade rekordguldet. – Det är helt magiskt, säger Johanna Bundsen.

|

Sävehof hade en motig inledning på SM-finalen mot Skuru. Man hade svårt att komma få till ordnat spel framåt och fick inte tag i Carin Strömberg i försvaret.

Längst bak var dock Johanna Bundsen på tårna från start och gjorde flera vassa räddningar inledningsvis.

I den tolfte minuten vred Skurus landslagsspelare Emma Hawia Svensson knät och tvingades utgå. Efter det svängde matchen och det var framför allt en spelare som låg bakom.

Emma Fernis satte fem mål när Sävehof vände matchen före halvtid. Dessutom klev hon ut och punktmarkerade storstjärnan Carin Strömberg så att hon inte fick något utrymme att agera.

I den andra halvleken la Sävehof i ytterligare en växel. Man ryckte tidigt i från och med en storspelande Johanna Bundsen i målet dominerade man den andra halvleken.

Emma Fernis fortsatte vara 100-procentig från sjumeterslinjen och man spred ut målskyttet över många spelare.

Skuru gjorde vad man kunde för att få till en forcering och kröp närmare. Men Sävehof svarade direkt och segern var till slut aldrig hotad för Partillelaget som vann med 27-22.

–Jag kände i omklädningsrummet hur vi behöll lugnet och alla bestämde att lägga i en växel till, säger Emma Fernis.

När 60 minuter var spelade hade Sävehof vunnit sitt tolfte SM-guld genom tiderna. Det var dessutom det åttonde guldet i rad, en notering som är nytt svenskt rekord.

Efter slutsignalen var det stor glädje hos Sävehof som firade med detillresta supportrarna i kurvan.

–Det känns helt otroligt. Jag vet inte vad jag ska säga riktigt, säger Emma Fernis.

–Det känns helt magiskt.Jag är grymt imponerad av laget, säger Johanna Bundsen när hon klev av planen efter sin åttonde finalseger på åtta försök.