Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Stor dramatik när RIK vände mot Skövde

RIK var ett steg efter nästan hela matchen - men en stark avslutning fixade två poäng för göteborgarna i hemmamötet med IFK Skövde. – Det känns riktigt skönt att vi kunde kämpa oss in i matchen, säger Linus Arnesson.

REDBERGSLID: 26
SKÖVDE: 23


Redbergslid fortsätter att blanda och ge under årets säsong. I gårdagens möte med IFK Skövde hemma i Lisebergshallen såg det länge ut som att tränare Jasmin Zuta och hans manskap skulle få addera ytterligare en match till förlustkontot, men efter en stark andra halvlek kunde tabellåttan ta sig samman och vinna med 26-23. 

– Väldigt viktigt för vårt självförtroende, vi har haft några riktigt kämpiga matcher på sistone, säger RIK:s Linus Arnesson. 

Segern innebär att laget därmed befäster sin position precis ovanför slutspelsstrecket och att man har häng på lagen som placerar sig strax under den absoluta toppen.

– Vi känner ofta att "Fan vi har inte gjort det bra" och folk utifrån är besvikna och tycker vi är dåliga. Och det är klart att vi är besvikna över att vi har tappat poäng mot lag som vi kanske inte ska förlora mot, men vi är med i tabellen och har faktiskt fler vinster än förluster, så helt åt helvete är det inte. 
Efter en stark Skövde-halvlek var det ledning 10-13 för gästerna i paus. När västgötarna i den andra halvleken dessutom ökade på till 10-14 och hade möjlighet att pricka in 10-15 såg det riktigt skakigt ut för Redbergslid. Men i stället missade bortalagets Rasmus Wremer en avgörande passning. Emil Mellegård kunde utnyttja slarvet och pricka in halvlekens första hemmamål. Några minuter senare var RIK ikapp. 

– De ledde rättvist i halvtid men vi lyckades vi kämpa oss in i matchen. Vi förändrade inte jättemycket till andra halvlek, men vi fick tag i lite fler bollar bakåt och fick några enkla mål framåt, då kan det gå snabbt.  

RIK hade sedan flera chanser att gå upp i ledning men oftast hade man inte marginalerna på sin sida, som när Albin Stenbergs avslut träffade stolpen tre (!) gånger innan den hamnade i händerna hos Skövde-målvakten Michael Andersson. 

– Man bara stod och hoppade och väntade på att den skulle gå in... vi hade en del sådant emot oss, och då tänkte man för en stund "Jaha, då ska det bli samma sak igen", säger Arnesson. 

Med 51.26 på klockan fick RIK till slut in ett ledningsmål. Stenberg tog revansch för den trippla stolpträffen och satte bollen i nät till 21-20. Ett par minuter senare hade mesta mästarna klivit ifrån ytterligare målmässigt och efter det tappade man aldrig sitt övertag.  

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.