Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Felix Claar avgjorde mötet mot Kristianstad i Estrad arena.  Bild: JÖRGEN JARNBERGER
Felix Claar avgjorde mötet mot Kristianstad i Estrad arena. Bild: JÖRGEN JARNBERGER

Stor dramatik när Alingsås vann prestigemötet

Tisdagens möte mellan Alingsås och IFK Kristianstad bjöd på stor dramatik. Det var i matchens allra sista sekund det avgjordes när Felix Claar klev fram och sköt segern till AHK.
– Han är för bra för den här ligan, säger Samuel Lindberg och lagkamraten som blev matchhjälte.

Lagen har mötts i många avgörande möten de senaste åren. I SM-final 2015, 2016 och 2017 och i semifinal i våras. Men när Alingsås under tisdagen tog emot IFK Kristianstad var läget annorlunda än det brukar. Alingsås som serieledare och ett Kristianstad som "bara" ligger sexa i Handbollsligan efter en svagare säsongsinledning än många trott.

– De är ett rätt skört lag för tillfället och har möjlighet att knyta näven och visa att det är ett grymt lag ändå. De har väldigt mycket att spela för och det har alltid varit tuffa matchen mot dem, säger Alingsås Samuel Lindberg.

Med den bakgrunden och att matchen spelades i Alingsås hemmaborg Estrad sågs Alingsås som favoriter i drabbningen. Kristianstad saknade dessutom stjärnan Olafur Gudmundsson. Det skulle dock dröja till matchens sista sekund innan det blev ett avgörande den här kvällen.

Alingsås gick tidigt ifrån till ledning 6-3 men gästerna var snart ikapp och större delen av första halvlek var jämn. I halvtid var det Kristianstad som hade en knapp ledning (15-17).

– När vi kommer in i halvtidsvilan är ingen nöjd. Vi är ett lag som kämpar ner alla motståndare och så gör vi inte det vi ska göra, säger Lindberg.

"För bra för den här ligan"

I andra halvlek drog Kristianstad ifrån till 19-23 men Alingsås samlade ihop sig och såg till att det blev en rafflande avslutning på prestigemötet.

Med sekunder kvar av matchen var ställningen 28-28. Då klev Felix Claar fram och med en sekund kvar av matchen sköt han från långt håll i krysset och det blir 29-28 till AHK.

– Det är ett rån, för vi kom inte upp i den nivån vi egentligen ska spela på. Men vi löser det på något sätt. Med missade straffar och utvisningar hit och dit lycka vi ändå vinna och det är vi väldigt tacksamma över, säger Lindberg

Samuel Lindberg hyllar Felix Claar som såg till att det till slut blev två poäng till AHK.

– Det är inte första gången han gör det. Han är för bra för den här ligan tycker jag. Hoppas alla förstår hur bra han är. Jag är väldigt glad att få spela med honom.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.