Andreas Stockenberg kommer att lämna Sävehof efter slutspelet.
Andreas Stockenberg kommer att lämna Sävehof efter slutspelet. Bild: MATHIAS BERGELD

Stockenberg lämnar Sävehof för Allsvenskan

Slutspelet blir det sista Andreas Stockenberg gör som tränare i Sävehof – nu står det klart att han lämnar klubben efter säsongen.
Nu kommer han gå tillbaka till Amo handboll.
– Under två år känner jag att jag inte fått vara mig själv, säger Stockenberg.

ANNONS
|

Sävehof imponerar i slutspelet och laget har efter fredagens uddamålsseger 2–1 i matcher mot tabelltvåan Malmö i kvartsfinalserien.

Hur långt det till slut räcker återstår att se, men vad som är säkert är att slutspelet oavsett utgång blir det sista som huvudtränare Andreas Stockenberg gör i klubben.

Efter säsongen tackar "Stocken" för sig och lämnar gulsvart. Parterna har gemensamt kommit överens om att inte förlänga kontraktet, något klubben bekräftar i ett pressmeddelande.

– ”Stocken” är en populär person i klubben och gör ett engagerat och bra jobb i verksamheten som tränare. Hans arbete med Herrlaget, Partille Handbollsgymnasium och Sävehof Handball Camp har varit och är mycket uppskattat. Vi hoppas att hans avslutning med Sävehofs herrar fortsätter långt in i maj med ett långt slutspel. Det är hans handbollskarriär värd, säger klubbdirektör Stefan Albrechtson i pressmeddelandet.

ANNONS

"Vill få fram min egen identitet"

Det blev totalt två säsonger i Partille för Stockenberg, som utöver sitt tränaruppdrag i herrlaget också hann med att vara juniortränare och ansvarig för samarbetet mellan akademin och Partille Handbollsgymnasium.

Under lördagen stod det klart att Stockenberg kommer att gå tillbaka till Amo HK i allsvenskan.

– Det känns inspirerande. Som människa gillar jag underdogslag och jag har jättemycket vänner där och ett stort socialt nätverk. Jag vill tänka lite på mig själv och känna att jag mår bra. Jag trivs i lugnare miljöer. De är bra för mig.

Hur är känslan att lämna Sävehof?

– Under två år känner jag att jag inte fått vara mig själv. Jag förstår att det är så i de stora klubbarna men det är något jag känner har hämmat mig. Men jag fattar fullt ut att det måste vara lite så att man inte riktigt får vara sig själv. Sävehof är så pass stort att jag aldrig kommer få göra på mitt sätt och det vill jag göra.

Han fortsätter:

– Man har ett jävla ansvar om man är i Sävehof. Det är den yttersta gräddhyllan och då har man inte råd med något snedsteg och gå runt med den känslan ... Jag är som jag är. Jag är frispråkig. Jag har glimten i ögat. Och att gå runt och känna så var inte riktigt min grej.

ANNONS

– Sen har jag haft oerhört lärorika år och lärt mig jävligt mycket så det finns inget agg eller någonting. Jag trivs med det laget jag har tränat, handbollsgymnasiet och allt det där. Men jag känner att den här kostymen inte är jag.

”Försöka fälla de stora björnarna”

Innan han lämnar väntar som sagt en avslutning på slutspelet med Sävehofs herrar. Stockenbergs kontrakt gäller till den 31 maj. Till dess vill han fortsätta visa vad han kan i den svenska handbollens finrum.

– Jag kom hit lite för att bevisa för mig själv att jag är en minst lika bra tränare som de andra i landet. Det är kanske lite det jag håller på med nu. Sen är det en bit kvar mot Malmö men jag håller gott och väl på den här nivån. Lite egotänk kanske men så är det. Nu ska vi försöka fälla de stora björnarna, säger Andreas Stockenberg.

ANNONS