Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/5

Stjärntätt när All Star-lag mötte brassar

Brasilianska Herb kom till Partille cup med flera överåriga spelare som inte fick delta i den ordinarie turneringen. Då rykte den förre Sävehofs-spelaren Emil Berggren in som matchfixare och ordnade en vänskapsmatch mellan handbollsprofiler och de spelsugna brassarna. – Det blev succé, säger Emil Berggren.

När de ordinarie matcherna i Partille cup var slut för dagen flockades både trötta deltagare och andra förbipasserande till Hedens huvudplan. Där fyllde nämligen ett gäng välkända ansikten konstgräsplanen. 

Det brasilianska laget Herb var anmälda till U21-klassen. De reste dock med flera överåriga spelare som inte kunde vara med och spela i Partille cup. Därför söktes motstånd. Att det skulle bli ett motstånd med x-antal landskamper och proffsäventyr i bagaget hade de nog inte räknat med. 

Men Emil Berggren, Sävehofs-spelare mellan 2009 och 2012, skickade ut en uppmaning till handbollsvärlden på twitter – och fick strålande gehör. 

– De är tråkigt om de åker från Brasilien och inte får möta några. Jag hörde det här och skrev ut. Det var massa som anmälde sig. Vi hade kunnat få ännu bättre lag men vissa fick inte för sina klubbar, säger han. 

Hur kommer det sig att du fick nys om att de sökte motstånd?

– Jag sitter mycket däruppe, säger han och pekar mot läktaren. Jag är sävehofare, liksom. Om det är något problem kan jag hoppa in ibland. 

Axnér avgjorde

Partille All Star, som Berggrens sammansättning döptes till, gick segrande ur kampen med 24-13 – men publikmatchen den vanns av gästerna. Framförallt var det brassarnas målvakt som charmade göteborgarna med kvalificerade räddningar gång på gång. 

När slutsignalen närmade sig tog brassarna till sitt vassaste vapen för att komma ikapp. Bollen lades ner på backen och handboll byttes ut mot fotboll. Men trots att sydamerikanerna har det i blodet var det Thomas Axnér som satte dit det sista målet. 

– Det var skoj. Det var riktigt skoj. Att ha avgjort mot brassar med en tåfjut, det är klassiskt, säger han. 

Hur kändes det att spela igen?

– Jag önskar att jag hade kunnat säga att jag aldrig tränar men det gör jag... Jag tränar ganska mycket själv, Jag är fortfarande instruktör på golvet ganska mycket och jag tränar med mina spelare i gym. 

Det här var ingen chock med andra ord?

– Nej, jag tycker nog att jag var bättre tränad än samtliga av dem, orkmässigt. 

Hur hamnade du här?

– Jag fick ett mess av Berggren i går klockan 01.30 så det var bara att hälla ut ölen, ta en resorb och ställa upp här. På den vägen var det. Det är en kul grej. Det är roligt att ställa upp. 

 

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.