Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

 Bild: MICHAEL ERICHSEN
Bild: MICHAEL ERICHSEN

Stjärnorna glänste när Sävehof segrade

Sebastian Karlsson gjorde åtta baljor. William Bogojevic lika många.
Det var Sävehofs stjärnor som glänste när IFK Skövde bortabesegrades.
– Vi krigar oss igenom den här matchen, säger Gzim Salihi.

IK Sävehof har imponerat stort i Europaspelet, men blandat och gett i Handbollsligan. På onsdagskvällen tog dock svenska mästaren en meriterande vinst i seriespelet.

Borta mot IFK Skövde, laget gulsvart skickade ut i semifinal i vårens SM-slutspel, blev det två poäng in på kontot, det här efter att segersiffrorna skrivits till 32–30 i bortalagets favör.

– Vi krigar oss igenom den här matchen. Vi visar bra försvars- och målvaktsspel, säger Gzim Salihi till C More när han fick frågan om vad som lade grunden till Sävehofs vinst.

Det var dramatiskt in i det sista.

Med två och en halv minut kvar av drabbningen var det 30–30 på tavlan.

Då hittade Sebastian Spante 30–31. I nästa anfall tryckte hemmalagets Richard Hanisch, som öste in mål framåt för Skövde, iväg ett skott – men Agust Eli Björgvinsson räddade.

Mönsteranfall avgjorde

Efter det kunde Sävehof stänga butiken efter ett mönsteranfall, där två av gästernas förgrundsfigurer i matchen visade klassen.

William Bogojevic, åtta mål framåt, hittade med en öppnande passning fram till Sebastian Karlsson. Högersexan var klinisk i sitt avslut och prickade därmed in sin åttonde balja med 22 sekunder till slutsignalen.

30–32 (15–16).

Segern var hemma.

Två poäng in på kontot innebär att Sävehof får en smakstart efter landslagsuppehållet och att mästaren befäster sin plats på rätt sida slutspelsstrecket.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.