Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/6

Stjärnan missnöjd: "En frustration"

Nathalie Hagman spelar högernia i klubblaget - men under EM har förbundskapten Henrik Signell satt henne ute på kanten. Något landslagsstjärnan är missnöjd över. – Jag har en sammanlagd speltid på fem minuter ungefär där uppe, säger hon.

Det är i en lång intervju med Expressen som Nathalie Hagman ger uttryck för sitt missnöje kring den position hon fått spela i hittills under handbolls-EM. Under OS spelade hon till stor del som högernia - precis som i klubblaget Nyköbing Falster.

Under EM på hemmaplan har hon däremot fått husera ute på kanten.
– Jag är van vid att vara involverad i spelet och ha lite mer boll än jag haft de senaste matcherna. På det sättet är det en frustration, att jag vet att jag kan så mycket mer än vad jag har presterat, säger Hagman till Expressen.

"Kanske borde ha en dialog"

Hon säger att hon inför turneringen hade en dialog med förbundskaptenen Henrik Signell och att det då lät som att han tänkt matcha henne främst som högernia. Så har det inte blivit - men hon har heller inte frågat varför.
– Men jag kanske borde ha en dialog med honom, jag vet inte riktigt. Jag hade hoppats att det skulle vara några fler minuter på nio meter än vad jag har haft. Så det tycker jag väl är lite tråkigt. Samtidigt gör jag allt på kanten för att vara bra där, säger Hagman.

Henrik Signell själv förklarar sitt beslut såhär:
– Hagmans lägen är framför allt när hon kommer in i banan och är det tätt där och de är offensiva, så är ju inte hon så fysisk av sig som vissa av de andra är. Och eftersom de är så täta i mitten vill jag ha Nathalie på kanten så hon får utspelen, som är säker där. Sedan har det dels att göra med ett byte bakåt, vad vi vill ha i försvaret.

Ödesmatch väntar

Sverige står för närvarande på tre poäng i mellanrundan, efter att ha fått med sig två efter segern mot Spanien och en från den rafflande 30-30-matchen mot Serbien. Senast mot Holland blev det torsk. Svenskorna ställs mot Frankrike i en riktig ödesmatch på måndagskvällen.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.