Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/7

Stekhett derby väntar i slutspelet

Det har varit några tuffa drabbningar lagen emellan under grundseriesäsongen. Nu väntar ett stekhett derby mellan Redbergslid och Sävehof i kvartsfinalspelet. – Det ska bli fantastiskt roligt, säger RIK:s tränare Jasmin Zuta.

Redbergslid avslutade grundserien med att besegra Hammarby med 31-22, men eftersom Lugi vann hemma mot Karlskrona räckte segern inte för att avancera i tabellen. Därmed slutade mesta mästaren trea i serien och det innebar att Jasmin Zuta var tredje tränare i ordningen att få chansen att välja kvartsfinalmotstånd. 

Borta var Ystads IF och Guif som redan hade blivit norpade. Kvar fanns tabellfemman Alingsås och Sävehof. Då föll valet på lokalrivalen från Partille. 

– På förhand resonerade vi kring alla lag vi kunde ställas mot. Sedan rangordnade vi lagen och då valde vi att välja Sävehof framför Alingsås. Men det är väldigt tajt mellan lagen, lite som skiljer. Även om Alingsås har svajat lite på slutet så har de en stor slutspelsrutin och de har varit med i toppen under många år nu. 

Han fortsätter: 

– Det var ett gemensamt beslut i truppen, både spelare och ledare var överens om att vi skulle välja Sävehof. 

"Blir jäkligt härligt" 

I grundserien har det varit tuffa drabbningar rivalerna. RIK vann det första derbyt med klara 32-26 men sedan har det varit jämnt - och det senaste mötet knep Sävehof. Jasmin Zuta förväntar sig en jämn kvartsfinal. 

– Sävehof blir en riktigt tuff motståndare och matcherna i serien mellan oss har varit jämna så det kommer bli små detaljer som avgör. Det kommer bli riktigt häftiga matcher. Det blir roligt för alla i och omkring Göteborg att få ett derby här direkt i slutspelet. 

I Partille välkomnades Zutas val. 
– Det är jäkligt häftigt med derby i ett slutspel, det har jag aldrig varit med om, så det ska bli riktigt kul, säger Sävehofs nyckelspelare, Viktor Ottosson, och fortsätter: 

– Men det blir en svår utmaning för oss. De har sett otroligt bra ut egentligen hela året och knappt gått på några plumpar, så det blir jämnt.  

Tufft motstånd för Alingsås

För Alingsås del väntar tabellfyran HK Malmö i slutspelet. 

– De har gjort det fantastiskt bra i år, särskilt med tanke på att de har haft en hel del skador, säger AHK:s tränare Mikael Franzén, vars lag avslutade grundserien med att köra över avsågade jumbon IFK Ystad med 30-15 på bortaplan. 

Tränaren hoppas att urladdningen ska hjälpa laget, som har haft det tungt på sistone, att komma på rätt köl igen. 

– Jag hoppas på en nivåhöjning från oss annars har vi inte mycket att göra i ett slutspel. 

Och Franzén erkänner att han blev lite förvånad över att RIK inte valde Alingsås framför Sävehof. 
– Med tanke på hur vi har sett ut på sistone trodde jag att vi skulle vara ett hett villebråd, att alla helst ville ha oss. 

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.