Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
Bild: MICHAEL ERICHSEN

Starkt Sävehof-ryck avgjorde derbyt

En jämn start – men sedan stor dominans från mästarna. Sävehof tog, precis som innan jul, en komfortabel seger mot Kungälv i rivalmötet.

De möttes innan jul i Partille arena, då blev det enkel seger för Sävehof mot Kungälv. På onsdagskvällen drabbade gulsvart och fjolårets sensationslag samman igen, nu i Mimershallen, i vad som var årets första match för båda.

Utfallet blev det samma.

Sävehof var även den här kvällen ett nummer för stort för Kungälv och mästarna kunde landa segern med 28–22. Allra vassast i målkolumnen var dock hemmalagets Amanda Borgström som prickade in fem baljor, men det hjälpte alltså föga.

– Vi gör en jättebra första halvlek som gör att vi vinner. Det är mycket tekniska fel överlag i andra och Kungälv gör det bra. Men tack vare en så bra första halvlek vinner vi matchen, säger Sävehof-målvakten Wilma Kroon Andersson.

Vid 4-4 fanns det hopp om en jämn drabbning hos hemmapubliken. Men så blev det icke.

Sävehof fick fart på både fötter och händer och då hängde inte tabellåttan med.

4–4 blev plötsligt 6–12, som sedan också hann bli 8–15 innan signalen för pausvilan ljöd.

Flyt för Sävehof. Uppförsbacke för Kungälv.

Återvände som vinnare

När bortalaget dessutom prickade in den andra halvlekens två första mål kändes det klart. Sävehof släppte aldrig greppet och KHK kom aldrig närmare än fem mål bakom.

Kungälvs tidigare sista utpost, Sofie Börjesson, som i somras lämnade för Sävehof fick återvända till sin förra hemmaarena som vinnare men det var Kroon Andersson, som med 44 i räddningsprocent var den av målvakterna som imponerade allra mest.

– Jag är jättenöjd med första halvlek. Det känns som vi håller oss till vårt spelplan sen är jag inte riktigt där i andra men det räcker till att vi vinner och då är jag nöjd, säger Kroon Andersson.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.