Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Stark vändning bakom Sävehofs seger

En mäktig vändning gav Sävehof en skön seger mot Ystad. Men det var en match med två helt olika ansikten. – Ibland är det roligt att spela handboll, kanske inte lika roligt i första som den andra halvleken, säger Jonas Larholm.

På förhand hade det målats upp som en giganternas kamp mellan Jonas Larholm och Kim Andersson, två tidigare landslagsspelare som visat vägen för sina lag efter att de vänt hem till Sverige. Men det var också en brödrakamp mellan Olle och Eric Forsell Schefvert, den sistnämnde som fick lämna Sävehof efter förra säsongen.

Det var gästerna som tog kommandot direkt. Kim Andersson dirigerade spelet för Ystad och vindsnabbe Hampus Andersson sprang ifrån Partillelaget samtidigt som Eric Forsell-Schefvert såg ut att vinna brödrakampen och gjorde både mål och assist.

– Vi följer matchplanen bra, vi gör mål och tar bort deras kontringar. Jag tycker vi gör det bra och det är klart att det är lite speciellt att komma tillbaka hit jag känner ju alla här, säger Eric Forsell-Schefvert.

Även framåt hade Sävehof det tungt och Anders Persson i Ystadmålet storspelade med flera straffräddningar. Sävehof ska nog vara glada att de bara låg under med 12-16 i paus.

– Han var lite av en mur i första, samtidigt gör vi det också lätt för honom vi satsar inte riktigt som vi ska i våra lägen, säger Jonas Larholm.

Det syntes också att Sävehof hade stor respekt för Kim Andersson och lade stort fokus på att stoppa hans skytte.

– Kanske lite för stort fokus, för han är skicklig på att passa också och det gäller att kunna stoppa både och, säger Larholm.

Men om Ystad, Kim Andersson och Eric Forsell Schefvert vann kampen i första halvlek så blev scenförändringen total i den andra. Jonas Larholm klev fram och visade vägen för Sävehof som närmade sig allt mer. Samtidigt gjorde också andra brodern Forsell Schefvert, Olle, en riktigt fin andra halvlek och blev sjumålsskytt. Att Ystads Carl Löfström, som gjort sju mål för sitt Ystad, fick sin tredje utvisning efter tio minuter och fick lämna planen blev droppen.

I den 19:e minuten kunde Ottosson ge Partillelaget ledningen för första gången i matchen, plötsligt var det ombytta roller.

– Det är klart att vi får en extra energi av att komma ikapp och då tänder publiken också till på ett annat sätt. Vi har mycket bättre fart i lägena i andra och så har vi också en bredd i laget som de kanske inte har som också spelar in, säger Larholm som gjorde totalt sju mål för kvällen.

Samtidigt som Sävehof fick fart framåt och lyckades med omställningsspelet så stängde också laget igen bakåt. Till slut kunde Partillelaget vinna klart med 32-27.

– Ibland är det kul att spela handboll, kanske inte lika roligt i första som i andra. Men vi visar tålamod och ser till att vinna, säger Jonas Larholm.

I och med vinsten klättrade Sävehof en placering upp till fjärdeplatsen i handbollsligan.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.