Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Staffan Olsson i en match med Paris Saint-Germain, för några år sedan. Nu har den forne förbundskaptenen lämnat tränarjobbet på obestämd tid.  Bild: ICON SPORT
Staffan Olsson i en match med Paris Saint-Germain, för några år sedan. Nu har den forne förbundskaptenen lämnat tränarjobbet på obestämd tid. Bild: ICON SPORT

Staffan Olssons OS-kritik: ”Då får jag ont i magen”

För några år sedan var han förbundskapten. Nu har Staffan Olsson, 57, varit borta från rampljuset ett tag.
I en intervju med Sportbladet berättar handbollsprofilen om sitt nya liv och synen på landslaget.
– Möjligheten de hade i detta OS var fantastisk, säger han.

Nu har det gått snart två månader sedan de svenska herrarna åkte ur snöpligt mot Spanien i OS-handbollen. Laget kom från en succé i vintras, när de tog silver i VM efter finalförlust mot Danmark.

– Då fick man nypa sig i armen efter varje match, säger Staffan Olsson till Sportbladet.

Men han är inte lika imponerad av handbollsherrarnas prestation i OS. Framför allt är det inställningen på förhand som 57-åringen kritiserar.

– Det var ett sånt jäkla ståhej kring att man hade gått till OS och skulle få uppleva ett OS. Då får jag ont i magen. Det är inte därför man åker dit, det är inte något jävla nöjesfält.

Han lägger till:

– Den möjligheten de hade i detta OS var fantastisk.

”Vet inte om jag kommer tillbaka”

Staffan Olsson är en tidigare storspelare som bland annat vunnit två VM-guld, fyra EM-guld och tre OS-silver. Efter spelarkarriären sadlade han om till tränare, där han varit förbundskapten tillsammans med Ola Lindgren i åtta år.

Efter OS i Rio de Janeiro 2016 lämnade han landslaget och då var Olsson assisterande tränare i franska klubben Paris Saint-Germain. 2018 slutade Staffan Olsson i PSG och skulle ta ett sabbatsår. Men än har han inte tagit sig an något nytt tränaruppdrag.

– Jag vet inte om jag kommer tillbaka. Jag har ett par projekt utanför handbollen som jag inte vet vart de tar vägen. Det är både jättehärligt och skitläskigt att inte veta så mycket om framtiden.

I intervjun med Sportbladet berättar Staffan Olsson om sitt nya liv utan handboll, där han bland annat utbildat sig till öl-sommelier och testat vattenpolo. Han säger att han trivs med livet, och känner ingen stress.

Men det kan bli en comeback i tränaryrket:

– Det får framtiden utvisa. När jag ser vissa lag så här i början av säsongen kan jag känna att det skulle vara svinroligt att vara med där.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.