Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Kristian Berndtsson mobiliserar sitt Sävehof under den intensiva matchperioden. Bild: DANIEL STILLER
Kristian Berndtsson mobiliserar sitt Sävehof under den intensiva matchperioden. Bild: DANIEL STILLER

Stabilt i Sävehof – trots tuff period

Ett Sävehof kantat av turbulens och hårt matchande kommer till spel i derbyt mot Redbergslid på söndagen. Trots det håller laget fanan högt.
– Det är en stabil och bra känsla i truppen, säger tränaren Kristian Berndtsson.

Efter förra helgens förlust i SM-finalreprisen borta mot Alingsås, med spelande tränaren Jonas Larholm plötsliga sorti i färskt minne, studsade Sävehof tillbaka direkt då man besegrade finska Cocks med 30–25 på bortaplan i Champions League i onsdags. På söndagen väntar nästa stora match då det är derby mot Redbergslid hemma i Partille Arena.

– Det är täta matcher just nu, säger Sävehofs tränare Kristian Berndtsson.

Efter derbyt mot Redbergslid väntar Champions League mot makedonska Robotnik på onsdag och på fredag är det nytt derby mot Önnered. Trots det finns ingen anledning till oro hos de regerande mästarna.

– Det är en stabil och bra känsla i truppen just nu och vi har inga nya skador än så länge, säger Kristian Berndtsson.

LÄS MER: Jonas Larholm lämnade Sävehof – efter olämpligt uppträdande

Spelet börjar sätta sig

Ett par matcher in på Handbollsligan börjar Kristian Berndtssons idéer sätta sig i spelet. Den största skillnaden mot Cocks jämfört med i förlustmatchen mot Alingsås var att anfallsspelet fungerade bättre mot det finska laget.

– Vi hade betydligt rörligare anfallsspel och fick fler spelare över anfallszon. Vi jobbar mycket med att involvera alla spelare i anfallen, säger han.

Dock var han inte helt nöjd med försvarsspelet.

– Vi gjorde 18 mål i första halvlek och det var bra, men vi släppte in 13 mål också så där kan saker förbättras.

Stor betydelse

När Redbergslid står på andra sidan på söndag är det en av årets viktigaste matcher för Sävehof. Kristian Berndtsson är medveten om derbyts betydelse för klubben.

– Det är ju ett av landets absolut största derbyn så det är en väldigt stor match för oss. Det lag vars spelare följer spelplanen bäst och som visar mest attityd och kämpaglöd kommer vinna. Så är det alltid i sådana här matcher. Det är två lag som känner varandra väldigt väl, säger han.

Söndagens evenemang i Partille Arena är en dubbelmatch och efter att Sävehofs herrar mött Redbergslid kliver damerna på för att möta IK Skuru i premiären av SHE. Det är samma lag som mötte varandra i SM-finalen ifjol och det är upplagt för en kväll med mycket topphandboll.

– Jag hoppas verkligen att många passar på att komma och titta på söndag. För oss är det många fina matcher fram över och vi kör på, säger Kristian Berndtsson.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.