Stabil Thulin i jämn kamp mot Island

|

Söndagens avslutande match mot Island blev en mycket jämn historia.

Lagen turades i princip om att göra mål och Sverige hade övertaget med ett fjuttigt mål i paus, 13-12.

Under den första halvleken var RIK:s succémålvakt Tobias Thulin sista utpost, han agerade med den äran och gav ett stabilt intryck.

Inför den andra halvleken lämnade han över burvaktandet till Rickard Frisk, Alingsås HK, som även han fick visa sina färdigheter inför ögonen på förbundskaptenen Kristján Andrésson.

Även den andra halvleken blev jämn mellan de båda nordiska länderna.

Men fem minuter kvar gjorde islänningarna ett litet ryck och gick ifrån med två mål, 23-21.

Alexander Morsten såg dock till att reducerade på straff och kort efter – med tre minuter kvar – dunkade Linus Persson in kvitteringsmålet, 23-23.

Slutet blev dramatiskt med kamp från båda håll, men inget av lagen lyckas ta kommandot. Bland annat hade bäste svenske målskytten Josef Pujol (fyra mål) ett skott i stolpeni slutskedet.

Sverige har just nu två landslagstrupper i gång på herrsidan.

Dels det A-betonade lag som spelar EM-kval mot Montenegro och Slovakien kommande vecka, dels det framtidslag som alltså spelat Gjensidige cup i norska Elverum sedan i torsdags – och som efter söndagens oavgjorda match mot Island slutade tvåa bland de fyra cuplagen.

Sverige inledde turneringen med en stabil seger mot Polen, 33-27,men föll sedan med uddamålet mot Norge, 22-21.Därefter blev det alltså oavgjort mot Island.

Till de båda trupperna har förbundskaptenen Kristján Andrésson tagit ut nio debutanter, varav åtta varit med i cupen.

– Samtliga är talangfulla spelare som under en längre tid spelat bra i sina ligor. Det ska bli intressant att se dem i landslagströjan, säger han.

Tre av debutanterna kommer från RIK – Tobias Thulin Linus Arnesson och Emil Mellegård och tre från Alingsås HK, Oscar Bergendahl, Felix Claar och Andreas Flodman. Samtliga har varit med i Norge – förutom blivande tysklands-proffset Arnesson som efter en stark säsong får chansen under EM-kvalet.

Debuterade i Elverum gjorde även Aleaxander Morsten som spelar i Hammarby, Hampus Jidenbäck, Lugi, samt tidigare Bajen-spelaren Josef Pujol som har sin vardag i just Elverum, något som inte minst märktes på publiken i matchen mot Island.