Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Spänd väntan för RIK och Aranäs

I kväll spelas sista elitseriematcherna för Redbergslid och Aranäs, men det viktigaste kommer inte förrän efter slutsignalerna: beslutet om fortsatt elitlicens.

Liganämnden hade sammanträde under måndagen och har fattat beslut om alla elitserieklubbar får fortsatt licens eller inte. RIK och Aranäs har pekats ut som lag i riskzonen för tvångsnedflyttning.

- Det är ingenting vi funderar på, säger RIK:s lagkapten Lars Bernhardsson. Vi ska försöka göra en så snygg avslutning som möjligt, det är allt vi kan göra.

Redbergslid har missat slutspelet och Bernhardsson tycker att det är gamla synder från i höstas som släpar efter. På senare tid har laget visar bra form och allt talar för seger hemma mot Skånela i kväll.

Aranäs har också varit starkt på sistone. Laget möter Skövde på hemmaplan och inget av lagen har egentligen något att spela för.

- Men för vår del gäller det att gå stärkta in i kvalet, tycker Aranäs tränare Jerry Hallbäck.

Om det blir kval, alltså. Klockan 21 i kväll, efter att alla matcher spelats, får klubbarna besked.

- Det är ingenting vi pratar om, säger Hallbäck, och ärligt talat skulle det förvåna mej om nämnden väljer att flytta ner något lag. Hos oss har oron lagt sej, värsta krisen är över.

Talangen Niclas Fingren skulle, enligt Aftonbladet, vara klar för Sävehof. Det dementerade han inför övriga Aranässpelare vid träningen i går.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.