Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hej

Hej

Alingsås gjorde allt bättre i den andra matchen mot CSKA Moskva men fick inget för det. Bild: VASILY PONOMAREV
Alingsås gjorde allt bättre i den andra matchen mot CSKA Moskva men fick inget för det. Bild: VASILY PONOMAREV

Som natt och dag i Moskva – ändå ny nollpoängare för AHK

AHK stod för en enorm uppryckning i det andra mötet med CSKA Moskva.
Det hjälpte dock inte när det ryska gänget vann med uddamålet, 28–27, på onsdagen.

Om tisdagsmötet mot CSKA var en match att glömma för Alingsås var matchen på onsdagen något helt annat.

AHK var taggade till tänderna från start och exploderade ur blocken när man gick fram till ledning 4–0 och tvingade Moskva till timeout efter sju minuters spel.

CSKA kom tillbaka så smått efter det och matchen utvecklades sedan till en rejäl nagelbitare där lagen bytte mål mellan varandra näst intill resten av de 53 minuterna.

De svenska gästerna anfördes av en storspelande Gustav Skagerling som såg ut att kunna bli tungan på vågen i den mycket jämna fajten.

När AHK ledde med 19–18 en bit in i andra halvlek var han rena väggen mellan stolparna men hans medspelare kunde inte ta tillvara på storspelet.

Istället så skulle utvisningar bli avgörande.

Inte minst när Aron Dagur Pálsson åkte ut med två och en halv minut kvar och likaläge 25–25.

CSKA gjorde 26–25, Daniel Blomgren trampade över i anfallet därpå och när sedan 27–25 kom från Valentin Vorobev var saken i praktiken klar.

Sista spiken i kistan kom med tio sekunder kvar och det blev därmed två förluster på två dagar för Alingsås HK som nu får ladda om mot Önnered i ligan på lördag.

Efteråt fick Mikael Franzén beskriva blandade känslor.

– All heder åt de som var med idag, verkligen. Jag tycker vi ska vinna matchen men det blir lite orättvist när man får åtta straffar emot sig och inte en enda med sig. Dessutom sju utvisningar. Det är inte riktigt rätt, säger Franzén med en tydlig vink åt en domarinsats som kändes minst sagt svajig:

– Jag skyller inte på domarinsatsen på något sätt, men det gör det jobbigare att vinna (skratt)! Jag tycker ändå grabbarna gör det bra som lägger sin frustration på rätt ställen och spelar bra handboll istället.

Spelmässigt var det mycket man kunde ta med sig ändå, menar AHK-tränaren:

– Starten var precis så som vi ville att den skulle vara redan i gårdagens match. Nu satte vi våra lägen och “Gurra” i mål spelade jättebra. Sedan står vi bättre bakåt där vi gjorde några små justeringar.

Åker ni hem med en bra känsla efter den här upplevelsen?

– Jag tycker det ändå. En sådan som Helge Freiman såg bra ut idag, Aron Dagur Pálsson gör det bra både bakåt och framåt, ja det var många som var stabila. Inte minst Gustav i mål då som sagt.

– Sedan är det trist att vi inte får med oss några poäng alls. Vi gör tre bra halvlekar och borde åtminstone fått två poäng av fyra, det tycker jag.

MATCHFAKTA

Målen, AHK: Samuel Lindberg 6, Daniel Blomgren 5, Axel Franzén 4, Andreas Lang 3, Benjamin Helander 3, Aron Dagur Pálsson 3, Jonathan Sandberg 2, Helge Freiman 1.

Matchbetyg

2) Gustav Skagerling

1) Aron Dagur Pálsson

1) Samuel Lindberg

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.