Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Den här artikeln ingår för dig som är kund.

Solid försvarsinsats fixade segern för RIK

Redbergslid tog en komfortabel seger med 25-14 mot Hammarby efter en imponerande försvarsinsats. – Vi har varit ojämna i början av säsongen så det var verkligen skönt att försvarsspelet fick en riktig fullträff, säger RIK:s målvakt Tobias Thulin till GP.

Efter en minut och tio sekunder gjorde Tobias Johansson matchens första mål när han prickade in 1-0 till RIK mot Hammarby hemma i Lisebergshallen. Och efter det släppte Redbergslid aldrig greppet. Från första till sista minut behöll göteborgarna initiativet och ledningen i matchen. Och efter 60 minuter hade man bara släppt 14 mål bakåt.

– Vi spelade väldigt bra försvarsspel hela matchen igenom, det la grunden för det här, säger Tobias Thulin.

När släppte du så få bollar senast?

– Haha, jag kan faktiskt inte minnas när jag släppte så få mål senast, men det var definitivt ett tag sen. 

Gästerna från Stockholm var med i matchen inledningsvis men redan efter drygt en kvart hade Redbergslid klivit ifrån till 8-4. Sedan rullade det på. När domarna blåste för halvtidsvilan stod det 15-6 i hundraårs-jubilarens favör. 

Den andra halvleken blev mest en enda lång transportsträcka där bortalaget aldrig kom närmare än att ha sex bollar upp. 

– Vi fick en liten, liten dipp under fem-tio minuter efter paus där de kom lite närmare, men det kändes som att vi hade kontroll, säger Thulin.

RIK kunde vinna med 25-14, inkassera två nya poäng och man placerar sig därmed på åttonde plats i en jämn tabell. Linus Arnesson blev med sina sju mål matchens bästa målskytt. 

Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.