Kungälv förlorade den första kvartsfinalen mot Lugi. Arkivbild.
Kungälv förlorade den första kvartsfinalen mot Lugi. Arkivbild. Bild: ANDREAS L ERIKSSON

Smäll direkt för Kungälv i slutspelet

Kungälv hoppas kröna en historiskt bra säsong med ett långt slutspel. Det blev dock en plump i protokollet direkt när Lugi vann den första kvartsfinalen klart efter att Kungälv inte fått stopp på lundalagets skyttedrottning.

|

Efter Kungälvs bästa grundserie någonsin i SHE med en fjärdeplats gick laget på måndagen in i slutspel mot tabellfemman Lugi.

Enligt Kungälvs skyttedrottning Mia Lagumdzija låg fokus på att stoppa skåningarnas danska skyttehot i Emma Navne och Cecilie Bjerre.

– Det är väl det vi har fokuserat på främst, att få stopp på skyttet, sa hon till C more inför matchen.

Första 20 minuterna i den första kvartsfinalen var jämna men innan paus ryckte gästande Lugi ifrån och kunde gå till halvtidsvila i ledning 15–10.

– Vi behöver spela lite mer enkel handboll, just nu går vi in lite konstiga lägen. Då får de de här lätta kontringarna, sa Kungälvs Marie Wall till C more i paus.

Navne och Bjerre, som Kungälv hade fokus på att stoppa, gjorde tre mål var innan paus.

– Det börjar i försvaret. Vi måste tagga upp lite, det är då vi kommer i kapp, konstaterade Wall.

Kungälv lyckades inte stoppa Lugis skytte heller i den andra halvleken och med en kvart kvar av matchen var lundalagets ledning åtta mål stor.

Fick inte stopp på Navne

I ett försök att jaga ikapp spelade Kungälv sju mot sex men i stället för mål framåt straffades hemmalaget med mål bakåt i öppen kasse.

Emma Navne fortsatte dominera och landade till slut på tio mål framåt och Lugi vann matchen med 30–24.

– Jag tyckte ändå vi hade hyfsat bra koll på henne i dag jämfört med förra matchen men ändå gör hon tio, så jag vet inte…, säger Kungälvs Alma Jönsson om Navnes dominans.

Kvartsfinalen spelas i bäst av fem matcher och nästa möte mellan Kungälv och Lund äger rum i Lund på lördag, den 5 april.