Tobias Johansson var en av de främsta spelarna i Redbergslid tillsammans med målvakten Kristian Zetterlund. (Arkivbild) Bild: MICHAEL ERICHSEN

Slutspelsstriden lever för Redbergslid

Det blev oavgjort 23–23 när Redbergslid gästade Lugi för en ödesmatch kring slutspelsstrecket i Handbollsligan. Resultatet innebär att chansen finns till slutspel för RIK som dock tappade en seger.
– Vi får ju våra vårt jobb nu de två sista, säger lagkaptenen Tobias Johansson.

|

Redbergslids match mot Lugi var en ödesmatch i kampen om den sista slutspelsplatsen där RIK hade två poäng upp till en åttondeplats inför matchen, som kvällens motståndare innehade.

Lugi tog kommandot och hade 3-0 efter knappa fem minuters spel. Det var många tekniska fel för RIK som hemmalaget inte var sena att utnyttja.

Mot slutet skedde en scenförändring. Med halvminuten kvar till paus fick lagkaptenen Tobias Johansson in kvitteringen till 12–12. Ett mycket viktigt mål och det oavgjorda resultatet stod sig halvleken ut.

– Vi arbetade oss in allteftersom, säger Tobias Johansson.

I andra halvlek var det Redbergslids tur att ta tag i matchen och framförallt var Tobias Johansson stekhet. Med tio minuter kvar satte Johansson sitt nionde mål för kvällen fram till 20–17.

De blev spännande in i det sista. Med tre minuter kvar tog sig Lugi ikapp till 22–22. Det oavgjorda resultatet stod sig tiden ut trots att Emil Mellegård såg ut att ha avgjort med ett mål som gick in bara sekunden efter slutsignalen.

– Nu gäller det att vi gör vårt jobb och sedan får vi hoppas de andra lagen tappar, säger Tobias Johansson.