Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Foto: Bildbyrån

Slutspelsderbyt betyder guld – redan i kvarten

Sävehovs söndagsseger förlängde inte bara spänning och säsong – den ger dessutom Partilleklubben ett rejält klirr i kassan.

Sävehofs marknadschef Mats Janson räknar med att den fjärde kvartsfinalen ska dra in runt 100 000 kronor till klubben.

– Det är förstås ett välkommet och viktigt tillskott, säger han inför tisdagskvällens derbydrama.

Publikt och ekonomiskt har Sävehof redan haft en bra säsong. Damerna har publikt noterat en ökning med 80 procent medan den publika ökningen på herrsidan ligger på 66 procent.

– Det är klart att det är bra siffror som vi är nöjda med, säger Mats Janson.

Samtidigt är första året i en ny arena tuff rent ekonomiskt.

– Initialt är det stora investeringar som ska göras på ett nytt ställe, jag menar exempelvis kostar tekniken med ljus och ljud en del. Men det är också nödvändigt att göra de investeringarna för att kunna ge publiken en attraktiv inramning, säger Mats Janson och fortsätter:

– Andra året behöver vi inte göra lika stora inköp – å andra sidan vet vi att det andra året kan innebära visst publikbortfall eftersom upplevelsen inte utgör nyhetens behag på samma sätt längre, säger han.

Hoppas på minst 2 500

I kvartsfinalen, som spelades i Partille arena för en vecka sedan kom drygt 2 400 personer för att se derbyt.

– Vi hoppas på minst 2 500 på läktarna på tisdagen. Det är lite svårt sia, många väljer fortfarande att köpa biljetterna på matchdagen, säger han.

Båda klubbarna är ekonomiska vinnare i matcherna – men Mats Janson tycker även att handbollen som helhet är vinnare i det täta derbydramat.

– Det för mycket bra med sig. Uppmärksamheten ökar – det pratas handboll på att annat sätt och det mediala intresset blir avsevärt större. Det ökade intresset är bra för handbollen som ibland kan ha svårt att hävda sig mot de stora publiklagen, säger han och fortsätter:

– Det blir ett dessutom ett helt annat tryck på och en helt annan stämning när de olika supportergrupperna drar in på läktarna, säger han.

Bli det en femte och avgörande match mellan lagen (det vill säga om Sävehof vinner) så spelas den i Lisebergshallen på fredag.
  

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.