Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
 Bild: MATHILDA AHLBERG
Bild: MATHILDA AHLBERG

Slutade i våras – nu gör Johan Nilsson comeback

I våras avslutade han karriären. Men nu, bara ett par månader efter avskedet, gör Johan Nilsson comeback i Alingsås.
– Jag har saknat handbollen mer än jag trodde och är glad att jag får möjlighet att slåss om en plats i laget igen, säger han.

Det var i februari i år som Johan Nilsson, 27, meddelade att han efter säsongen skulle avsluta den aktiva karriären.

Ett framgångsrikt handbollsslutspel senare, som slutade med en snöplig finalförlust, var det färdigspelat för högernian som tackade för sig.

– Jävligt surt, man hade velat avsluta med pricken över i:et, sa Nilsson till GP när den sista finalen hade förlorats.

Men det som såg ut att vara ett tidigt slut på en framgångsrik karriär blev bara en tillfällig paus. Med drygt en vecka kvar till Alingsås premiär mot Sävehof i Handbollsligan meddelar AHK att lagkaptenen gör oväntad comeback.

– Jag har saknat handbollen mer än jag trodde och är glad att jag får möjlighet att slåss om en plats i laget igen, säger han till klubbens hemsida och fortsätter:

"Självklart att hitta en lösning"

– Det kändes som rätt beslut i våras, men jag har under sommaren omvärderat det och känt att jag fortfarande har ett sug efter handbollen. Jag har saknat killarna, jag har saknat Alingsås HK och det ska bli oerhört kul att börja träna med laget och förhoppningsvis hitta matchformen igen, säger Nilsson som har skrivit på ett kontrakt fram till årsskiftet.

Tränare Mikael Franzén är belåten över att få tillbaka Nilsson, som dock inte längre kommer vara kapten.

En roll som Niclas Barud har tagit över.

– Johan har betytt mycket under alla mina år i Alingsås HK och när han berättade att han var sugen att spela igen var det självklart för oss att försöka hitta en lösning. Vi ersatte inte honom med en annan högernia när han slutade, utan tanken var att vi skulle spela med Andreas Lang, som har gjort det väldigt bra under försäsongen, och komplettera med högerhänta niometersspelare, men nu får vi ytterligare ett alternativ vilket är bra när vi ska kombinera Handbollsligan med ett förhoppningsvis framgångsrikt spel i Challenge Cup.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.