Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Slitet Sävehof räddade kryss: "Är ingen jäkla robot"

Sävehof var på väg mot sin andra raka bortaförlust. Men efter stor dramatik lyckades serieledaren rädda en poäng. – Vi är svinnöjda med kryss, säger Loui Sand till GP.

Hemma-EM är över för förbundskapten Henrik Signell och Sävehof-spelarna. I kväll var elitserievardagen tillbaka igen när göteborgarna åkte till Skåne för att möta H65 i ett hett toppmöte. Men att det var nästan ett tredjedels landslag som gästade Sporthallen i Höör syntes inte inledningsvis. Bortsett från Johanna Bundsen i mål såg det småsegt ut hos samtliga av Sävehofs blågula representanter på plan.

– Det var fruktansvärt i dag, man är helt slut. Vi har haft tre mästerskap på ett år, plus Champions League-matcher. Det har tagit som fan på både huvud och kropp. Man försöker hitta kraft, men man är bara människa, ingen jäkla robot, säger landslagsspelaren Loui Sand. 

De regerande svenska mästarna, som på tio försök hade tio raka vinster mot H65, hamnade tidigt i underläge och ett piggt hemmalag, anförda av Cassandra Tollbring och Mikaela Mässing framåt, skaffade sig ett järngrepp om tillställningen. I halvtid var det 13-8 på resultattavlan i H65:s favör. 

Även den andra halvleken inleddes skakigt av gästerna. När klockan precis hade passerat 37 minuter var det hela sex bollars ledning för tabellfyran. Men Sävehof vägrade vika ned sig och ju längre matchen led - desto bättre blev de gulsvarta. Med hjälp av ett mer fartfyllt anfallsspel och en Johanna Bundsen som radade upp räddningar minskade underläget. Men Höör fortsatte, trots Sävehofs intensiva jakt, att hela tiden ligga ett steg före - fram till att det återstod drygt tre minuter. Då åkte hemmalagets Sofia Hvenfelth på en utvisning. Sävehof tackade för möjligheten och gjorde två raka mål. När Joanna Lindvall Haggren ur svår vinkel dessutom lyckades pricka in kvitteringen till 21-21 med 13 sekunder kvar av matchen var en poäng räddad. 

– Vi gjorde det inte bra i dag, men vi behöll lugnet och fick inte panik, sjukt gött att det blev oavgjort, säger Sand.   

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.