Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Skyttekungarna gör upp i derbyt: "Ska spela för hedern"

Olle Forsell-Schefvert och Linus Arnesson jagar titeln som Västkustens bästa målskytt. I måndagens derby möts de hårdskjutande niometersspelarna. – Det ligger mycket historia i det här mötet. Vi ska spela för hedern, säger Forsell–Schefvert.

Tre västsvenska representanter finns med bland handbollsligans tio främsta målskyttar. Aranäs straffspecialist Tommy Atterhäll står på 123 mål. Strax där bakom jagar Redbergslids Linus Arnesson och Sävehofs Olle Forsell-Schefvert. 

I kväll får de en chans att kliva förbi Atterhäll till positionen som nummer ett i regionen. Samtidigt stirrar sig varken Forsell-Schefvert eller Arnesson blind på skytteligan. 

– Den säger inte så mycket. Vissa matcher kan kännas jättebra trots att man inte gör några mål. Jag går mer på känsla. Det är en bonus att ligga högt i skytteligan men det är inte så att jag skulle jubla om jag vann den. Jag jublar när vi står och har vunnit SM-guldet, säger Arnesson. 

– Oj, har jag gjort så pass många, säger Forsell-Schefvert förvånat när han informeras om att han står på 120 mål hittills.

– Det är väl godkänt tycker jag. Om man ligger med däruppe är det en boost för sig själv, men om laget går dåligt och det går bra för mig så är det inte viktigt.

"Har varit sämre i år"

Arnesson har inför derbyt i Lisebergshallen två mål upp till Sävehofs främste prickskytt. 
Han är sitt lags främste målskytt och med bland ligans bästa. Trots det är han inte 100 procent tillfreds med sitt skytte. 

– Jag har varit lite sämre i år. Men om det är det som krävs för att laget ska få mer utdelning så är det bara positivt. Jag tänker på att jag inte ska ta för mycket ansvar hela tiden. Jag litar på mina kamrater och jag tror att det handlar mycket om att det är många som har tagit ansvar den här säsongen, säger han. 

Derbytapp

Kring sekelskiftet och några år därefter var mötena mellan Sävehof och Redbergslid elitseriens hetaste. Nu har hypen kring matcherna lagt sig något, menar både Olle Forsell-Schefvert och Linus Arnesson.

– Derbykänslorna försvinner mer och mer. När jag kom upp och spelade var det mer snack om att det var derby. Nu känner alla alla. Man har hört historier hur det var då och det hade varit roligt om det var så nu med, säger Arnesson.

– I forntiden var det grismöten mellan klubbarna. Personligen rankar jag nog att vinna mot Alingsås högre. Men det ligger mycket historia i det här mötet. Vi får spela för hedern. Detta är det tyngsta man kan förlora, säger Forsell-Schefvert. 

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.