Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Skrällen: Sävehof utslaget

Charlie Sjöstrand har nästan gångavstånd hemifrån till Partillebohallen, men han spelar i "fel" lag. - Jättehärligt att gå till final, jag vet ju hur skoj det är, säger han.

Charlie, som tvingades lämna Alingsås inför den här säsongen och hade svårt att hitta nytt lag innan han hamnade i Redbergslid, dök upp i Kristianstad mer eller mindre av en tillfällighet. Lägenheten i Göteborg har han kvar.

I går jublade en hel orange läktarsektion, befolkad av IFK Kristianstads hejarklack, över hans insats med fem mål på sex skott från höger, vänster och mitten på linjen när Sävehof överraskande slogs ut.

- Visst var vi trötta, men vi bars fram av adrenalinet som stödet från läktarna gav, säger Charlie.

Han har hittat storformen under den fem matcher långa semifinalserien. Innan den påbörjades spelade hans nya lag fem matcher också mot hans gamla, Alingsås. Ändå märktes inte om Skånegänget kanske var tröttare än motståndarna i går.

- Hela laget är i stöten, förklarade Charlie, det är fantastiskt att vi är i final.

Men inget lag nöjer sig förstås med finalplats. Och efter detta är Kristianstad favorit i Scandinavium på torsdag.

- Drott har säkert synpunkter på det, funderar Charlie Sjöstrand, alla som når final vill såklart vinna.

Själv spelade han final med Alingsås för fyra år sedan.

Sävehof blev en stor besvikelse när det var som viktigast. Kristianstad lyckades märkvärdigt enkelt trasa sänder hemmalagets anfallsspel, passningskvalitén var låg och annars givna huvudpersoner var betänkligt bleka.

- Kristianstad var bättre på det mesta, medger Sävehofs tränare Magnus "Bagarn" Johansson, lagmässigt, individuellt och på ledarplanet.

"Bagarn" tar på sig sin del av misslyckandet, som på sätt och vis gäller hela säsongen. Det har varit för mycket upp och ner, kanske Sävehof rent av mår bra av att tvingas bygga ett nytt lag?

- Den här förlusten är nog tyngre än när vi åkte ur Champions League, för där gjorde vi trots allt några riktigt bra prestationer, tycker Jesper Nielsen.

Jesper, en av de tre som försvinner till tyska Bundesliga (Kent Robin Tönnesen och Kristian Bliznac är de andra), höll i alla fall stilen i sista matchen. Michael Apelgren var en injektion när han långt om länge fick chansen på allvar, men många andra var långt ifrån sin toppnivå.

- Vi har en del att jobba på till nästa år, konstaterar Magnus Johansson.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.