Nina Dano var en av Sävehofs bästa spelare i matchen.
Nina Dano var en av Sävehofs bästa spelare i matchen. Bild: MATHIAS BERGELD

Skrällen: Mästarnas hemmasvit bruten

En tung avslutning på den första halvleken och en seg inledning på den andra satte Sävehof i rejäl brygga mot Lugi - då hann inte Sävehof reparera sig och föll på hemmaplan för första gången den här säsongen.
– Vi jobbar inte som ett kollektiv, säger Sävehoftränaren Rasmus Overby.

ANNONS
|

Ett oavgjort resultat borta mot Heid och förlust mot toppkonkurrenten Höör på bortaplan. Det är svenska mästarnas enda poängtapp den här säsongen.

Fram till annandagen.

Då skickade nämligen Lugi en rejäl smällkaramell till Partillelaget.

– Det är tungt får man väl säga. Vi är inte så disciplinerade som vi brukar vara och Lugi spelar bra i dag, säger Rasmus Overby, tränare i Sävehof.

Det var inledningsvis en väldigt jämn match där lagen följdes åt, men i slutet av den första halvleken lade Lugi i en växel till och kunde gå till halvtidsvilan med en tremålsledning.

Föll med uddamålet

En ledning som man i inledningen av andra drygade ut till fem.

ANNONS

– Jag tycker vi spelar för individuellt. Vi spelar inte kollektivt, vi ställer inte upp för varandra och vi hjälper inte varandra. Så kan vi inte spela mot ett bra lag som Lugi, säger Overby.

Sävehof skulle dock inte vika ned sig. Hemmalaget jobbade sig tillbaka och mycket tack vare Nina Danos målskytte i matchen (åtta mål) gav man sig själva chansen, men när det skulle avgöras var Lugi starkast och vann matchen med 28-27. Inte minst en skön seger för Lugimålvakten Isabella Mouratidou som har ett långt förflutet i Sävehof.

– Det vi kan ta med oss är väl att vi ändå vänder tillbaka när vi ligger under med fem och i slutet faktiskt har möjligheten att få med oss ett oavgjort resultat, säger Rasmus Overby.

ANNONS