Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

Sävehofs Joanna Lindvall Haggren leds av planen. Bild: MICHAEL ERICHSEN

Den här artikeln ingår för dig som är kund.

Skadan som stoppade Sävehofs derbyjubel

Utklassning och ännu en talang som fick göra debut – ändå slutade Sävehofs kväll i moll.
Joanna Lindvall Haggren föll illa och befaras ha drabbats av en allvarlig knäskada.
– Det är klart att det påverkar en jättemycket, säger Ella Frykmer.

Frykmer är född 1999 och gjorde i går sina första minuter i högsta serien. När hon kom in i mitten av den första halvleken hade Sävehof dock så gott som avgjort matchen. Redan efter en kvart var ställningen 11–1, och Heid var aldrig nära att kunna kämpa sig i kapp.

Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

Derbyt slutade 34–18 till favoriten Sävehof och när det gällde det spelmässiga hade tränare Rasmus Overby inte mycket att klaga på.

– Vi gör jobbet väldigt bra de första 20 minuterna och dödar matchen direkt. Självklart är det svårt att hålla uppe motivationen, men det är något vi måste vara extra noggranna med. Vi måste ha den mentala orken att hela tiden vara på hugget och hela tiden vilja göra fler mål, säger han.

Men skadan på Joanna Lindvall Haggren lade sordin på stämningen i Partille arena. Det var i början av den andra halvleken som hon, i samband med ett avslut, föll illa och tog sig åt knäet. Hon lindades snabbt och fick ledas av planen under stora smärtor, och efter matchen var prognoserna dystra: En förmodad allvarlig knäskada. Fler undersökningar ska ske under måndagen.

– Det gör att den här segern känns väldigt, väldigt tung. Jag såg bara att hon ramlade i en kontring och att hon tog sig åt knäet, säger Rasmus Overby.

"Vi är som en stor familj"

Sävehofspelarna slutförde matchen proffsigt, men det syntes att glädjen som en derbyseger vanligtvis ger inte ville infinna sig.

– Ja, ni måste förstå att vi är som en stor familj. Och när hon skadar sig allvarligt så påverkar det självklart laget. Det är tungt, säger Overby.

Och för debutanten Elle Frykmer var det en otäck start på elitkarriären att behöva se sin lagkamrat skrika av smärta.

– Det är klart att det påverkar en jättemycket. Man vill ju bara gå ut och se hur det är med henne. Energin går ner, men man måste försöka fokusera på matchen, säger hon.

Sävehof fick även klara sig utan stjärnan Johanna Ahlm, som haft problem med en vad. Men segern var som sagt aldrig hotad och effektivast av alla var Amelia Lundbäck som satte tio bollar i Heidmålet.

– Jag är väldigt nöjd med hur vi spelar och det var väldigt roligt att se Amelia i dag. Hon tar ansvar och visar kvalitet, säger tränare Overby.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.