Skövde-talangen ersätter Albin Lagergren

Albin Lagergrens stod över mötet mot Slovenien och lämnar nu den svenska EM-truppen. In kallas nu istället IFK Skövdes stortalang Jack Thurin.

ANNONS
|

Albin Lagergren saknades i Sveriges förlustmatch mot Slovenien i handbolls-EM. Högernian, Sveriges ende vänsterhänte spelare på nio meter, har dragits med en fotskada men efter matchen var det locket på, kring varför han saknades, som gällde.

– Albin har bett mig att inte kommentera hans hälsotillstånd. Det måste jag som hans lagläkare respektera, berättade lagläkare Daniel Jerrhag.

Nu kommer beskedet att den 27-årige stjärnan lämnar den svenska EM-truppen. Han ersätts av Skövdes vänsterhänte skytt Jack Thurin, en av reserverna som är på plats i Göteborg.

Det skriver det europeiska handbollsförbundet (EHF) på EM-turneringens officiella Twitterkonto.

21-årigen huserar som sagt till vardags i IFK Skövde, som för tillfället är fyra i Handbollsligan, där han har haft en riktigt fin säsong. Med sina 99 mål, vilket är bäst i Skövde, ligger han på en sjundeplats i Handbollsligans skytteliga.

ANNONS

– Skyttet är Jacks styrka. Han kommer inte vara förstavalet utan bli en krydda i vårt spel med sin längd och sitt skytte, säger förbundskapten Kristján Andrésson till Sportbladet.

ANNONS