Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Foto: Bildbyrån

Skönt påskfirande för RIK – fördel i slutspelsderbyt

Fördel Redbergslid efter ett rafflande slutspelsderby. Seger med uddamålet, 29-28. - Klart att det känns surt att torska med ett mål, vi får ta dem hemma i stället, säger Jonathan Edvardsson, mittnia i Sävehof.

Slutspelsderbyt mellan Redbergslid och Sävehof hade precis det som ett slutspelsderby ska ha. Det var Nerv, kamp, misstag, dueller, tur, järnvilja och ett jädrans bra publiktryck.
– Det märks att vi inne är i slutspelet, både på plan och på läktarna, det ger en härlig stämning och den blev ju inte sämre av att vi vann första matchen, det ger en riktigt skön känsla, säger Emil Mellegård, nöjd 19-årig vänstersexa i RIK.

Vad avgjorde?
– Det är svårt att säga, en sådan här match är tät och jämn hela tiden. Det går inte att slappna av en sekund mot ett lag som Sävehof, då blir man straffad direkt, säger han och fortsätter:

– Men jag tycker att vi var bra i både första och andra fasen och tycker  att vi löser upp deras höga försvarsspel på ett bra sätt, säger kantspelaren Emil Mellegård, en av RIK: stora talanger. 

Inramningen som den första kvartsfinalen fick i Lisebergshallen på onsdagskvällen beskriver han som magisk.
– Det blir ju extra häftigt att inleda kvartsfinalen med ett derby. Dels med det härliga publikstödet, dels att man själv taggar till. Det är ju sådana här matcher man verkligen brinner för, säger han.

Det var första gången på åtta år som rivalerna möttes i en kvartsfinal. Då, 2009. vann Sävehof med 3-0 i matcher.
Då var Jonathan Edvardsson tolv år…

– Men nu ska vi vända och försöka vinna igen med hjälp av hemmaplan och vår suveräna klack. Just nu är det surt, men det är bara att ladda om och komma tillbaka, säger Jonathan Edvardsson, 20.

Varför räckte ni inte i dag?
– Det är så himla små skillnader i en sådan här match där det är kamp från första till sista stund, men jag tycker att vi gör en del enkla misstag och bjuder dem på lägen som de inte ska ha, säger han.

I paus stod det 16-16 . Som väntat tog lagens skickliga försvar mer eller mindre ut varandra i tuffa närkamper och det blev snabba kontringar och spel kring mittsex som blev avgörande – liksom bra målvaktsspel från båda håll.

I den andra spelade Tobias Thulin i RIK riktigt bra med flera avancerade räddningar.
– Jag tycker att hela laget var bra i andra, I första var vi lite väl defensiva. Men sedan lossnade det och vi tog för oss mer. Det känns väldigt bra att ha det här övertaget inför returen på tisdag, säger Tobias Thulin.
      

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.